Sla links over
Hoofdinhoud

IDEAZ archief

Bekijk het archief van IDEAZ

Ben je op zoek naar eerdere nummers van IDEAZ? Als deelnemende organisatie of gemeente van MissieNederland krijg je toegang tot het PDF-archief. Log in om deze pdf's te kunnen bekijken.

Heel de schepping

IDEAZ 2 van 2019 heeft als thema Heel de schepping. Is het evangelie alleen goed nieuws voor mensen, of ook voor de schepping? Is de aandacht voor ecologische gerechtigheid in de kerk afleiding van het evangelie, of hoort het er juist bij? Hoe kunnen we het hele evangelie vertellen én leven?

Open IDEAZ 2, 2019 of bestel het nummer na.

 

Jouw licht in de media

IDEAZ 1 van 2019 heeft als thema Jouw licht in de media. Jezus vertelt ons dat we licht zijn. Maar hoe kunnen we dat ook laten zien in het publieke domein? Een blad vol met inspirerende voorbeelden uit het netwerk van MissieNederland, zoals onder andere The Passion, Stronglife en IkzoekGod.nl. 

Open IDEAZ 1, 2019 of bestel het nummer na.

 

Houd het recht voor ogen

In 2019 zet de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen het recht voor ogen. Met een concrete Bijbelse oproep scherpt de Week van Gebed je blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht. In deze IDEAZ krijg je concrete tips hoe je het gebed voor recht ook in actie kunt omzetten.

Open IDEAZ 3, 2018 of bestel het nummer na.

 

Luister naar je omgeving

September is de Nederland Luistert Maand. IDEAZ sluit daar dit jaar bij aan, met een blad vol inspiratie om beter te leren luisteren naar de mensen om je heen. Individueel, maar ook als geloofsgemeenschap. 

Open IDEAZ 2, 2018 of bestel het nummer na.

 

Generaties verbinden

Generaties verbinden. Daarover gaat de eerste IDEAZ van 2018. Intergeneratief kerk-zijn is in opkomst en niet zonder reden. 

Open IDEAZ 1, 2018 of bestel het nummer na.

 

Vergroot je blikveld

Het vierde nummer van IDEAZ in 2017 heeft ‘Vergroot je blikveld’ als thema. De lokale missie is vandaag-de-dag ontzettend van belang, maar vergeet ook de globale missie niet. Een oproep om niet in of-of te denken, maar en-en.

Open IDEAZ 4, 2017 of bestel het nummer na.

 

Samenwerken in je dorp of stad

Het derde nummer van IDEAZ in 2017 heeft ‘Samenwerken in je dorp of stad’ als thema. Waarom zou je het willen? En wat is er eigenlijk voor nodig? 

Open IDEAZ 3, 2017

 

Een cultuur van uitnodiging

Hoe stimuleer je een cultuur van uitnodiging in de kerk? (En waarom zou je dat willen?) Daarover gaat de nieuwe editie van IDEAZ, aansluitend op het initiatief Kerkproeverij.  

Open IDEAZ 2, 2017

 

Geef ruimte aan jeugd

Geef ruimte aan jeugd. Dat is de oproep die klinkt in de nieuwe editie van IDEAZ. Een oproep aan de kerk in haar volle breedte: van lokale gemeente tot wereldwijde bediening.

Open IDEAZ 1, 2017

IDEAZ 1 van 2019 heeft als thema Jouw licht in de media. Jezus vertelt ons dat we licht zijn. Maar hoe kunnen we dat ook laten zien in het publieke domein? Een blad vol met inspirerende voorbeelden uit het netwerk van MissieNederland, zoals onder andere The Passion, Stronglife en IkzoekGod.nl.