Vreugdedans

Awakening Europe zette me letterlijk in beweging

7 november 2019
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door:
    Jan Willem Janse

Als de kat van huis is, dansen de muizen. Nu vergelijk ik mezelf niet graag met een muis, maar het kan voordelen hebben dat je ‘baas’ op vakantie is. Zo kwam ik terecht bij een voorbereidingsbijeenkomst voor Awakening Europe: The Call Back. Want vakantie of niet, de dansvloer voor missie blijft geopend.

Ik kan je verklappen: ik heb letterlijk gedanst. Wat een bijzonder initiatief. In de afgelopen jaren waren er grote outreaches en bijeenkomsten van Awakening Europe in een aantal Europese steden. Veel mensen leerden Jezus kennen en kwamen tot geloof: tof! Toch was dat niet eens waar ik zo van onder de indruk raakte. Mijn enthousiasme gaat namelijk niet zozeer over een stadionevent met veel bezoekers (al kan ik dat ook best wel waarderen). Maar het gaat het om christenen die massaal in beweging komen voor mensen die God niet kennen. Het gaat om christenen en kerken die nu nog steeds gezamenlijk in beweging zijn voor hun steden. Die beweging zie ik graag ook in Nederland.

Maar dan komt pas wat me echt verwondert. Voor de editie van 2020 in Nederland ontvingen de organiserende partijen een bijzondere visie die The Call Back wordt genoemd. Waar honderden jaren zendelingen het evangelie vanuit Europa naar de einden der aard brachten, is er een besef dat ook Europa zelf opnieuw het evangelie van Jezus nodig heeft. Daarom worden mensen met Europese wortels voor (twee weken) teruggeroepen naar Europa om daar het evangelie te delen. Eerst tijdens Awakening Amsterdam (of Rotterdam, de locatie is op moment van schrijven nog niet bekend), daarna in een van twintig Europese steden.

Op die visie haken nu al duizenden mensen uit al meer dan honderd landen aan. Zij zijn van plan om terug naar Europa te komen tijdens Awakening Europe 2020. Ze komen het evangelie delen in Nederland en twintig andere Europese steden. Al een paar duizend mensen melden zich aan terwijl de datum en locatie nog niet eens bekend was. Dat voedt geloof: Gods hart klopt nog steeds voor Europa. Kerken kunnen nog zo krimpen, maar God is zeker niet weg. He is on the move. I’m excited.

www.awakeningeurope.com

Meer blogs en columns

Zamiso: getuigen als een feestje

Mijn vrouw, Dorien, heeft een moestuin en zij vindt het heerlijk om in de aarde te wroeten, zaadjes te zaaien, plantjes …
Lees verder

Op de knieën dankzij Izak

Mijn steen moet wel af. En de werkdag zit er bijna op. Dus ik heb wat haast. Met een stevige pas én een stempel m…
Lees verder

Voor of tegen: het is te gemakkelijk

Ben je voor of tegen Israël? Ben je pro-Palestijns? De volop losgebarsten strijd tussen Israël en Hamas leidt …
Lees verder
6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland