Vreugdedans

Awakening Europe zette me letterlijk in beweging

7 november 2019 om 23:28
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door: Jan Willem Janse

Als de kat van huis is, dansen de muizen. Nu vergelijk ik mezelf niet graag met een muis, maar het kan voordelen hebben dat je ‘baas’ op vakantie is. Zo kwam ik terecht bij een voorbereidingsbijeenkomst voor Awakening Europe: The Call Back. Want vakantie of niet, de dansvloer voor missie blijft geopend.

Ik kan je verklappen: ik heb letterlijk gedanst. Wat een bijzonder initiatief. In de afgelopen jaren waren er grote outreaches en bijeenkomsten van Awakening Europe in een aantal Europese steden. Veel mensen leerden Jezus kennen en kwamen tot geloof: tof! Toch was dat niet eens waar ik zo van onder de indruk raakte. Mijn enthousiasme gaat namelijk niet zozeer over een stadionevent met veel bezoekers (al kan ik dat ook best wel waarderen). Maar het gaat het om christenen die massaal in beweging komen voor mensen die God niet kennen. Het gaat om christenen en kerken die nu nog steeds gezamenlijk in beweging zijn voor hun steden. Die beweging zie ik graag ook in Nederland.

Maar dan komt pas wat me echt verwondert. Voor de editie van 2020 in Nederland ontvingen de organiserende partijen een bijzondere visie die The Call Back wordt genoemd. Waar honderden jaren zendelingen het evangelie vanuit Europa naar de einden der aard brachten, is er een besef dat ook Europa zelf opnieuw het evangelie van Jezus nodig heeft. Daarom worden mensen met Europese wortels voor (twee weken) teruggeroepen naar Europa om daar het evangelie te delen. Eerst tijdens Awakening Amsterdam (of Rotterdam, de locatie is op moment van schrijven nog niet bekend), daarna in een van twintig Europese steden.

Op die visie haken nu al duizenden mensen uit al meer dan honderd landen aan. Zij zijn van plan om terug naar Europa te komen tijdens Awakening Europe 2020. Ze komen het evangelie delen in Nederland en twintig andere Europese steden. Al een paar duizend mensen melden zich aan terwijl de datum en locatie nog niet eens bekend was. Dat voedt geloof: Gods hart klopt nog steeds voor Europa. Kerken kunnen nog zo krimpen, maar God is zeker niet weg. He is on the move. I’m excited.

www.awakeningeurope.com

Meer blogs en columns

Afhankelijkheidssyndroom

‘Om mensen niet het afhankelijkheidssyndroom te geven…’ zegt de Zimbabwaan tegenover me - ‘om z…
Lees verder

Kerk, ik vind je mooi!

Toen ik net begon als voorganger van een evangelische kerk in het Groene Hart van de Randstad ging ik met een ouderwetse…
Lees verder

Ode aan de sterke vrouw

Vandaag, 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Koning Lemuel schreef duizenden jaren geleden al zijn prachtige ode …
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png