Onze missie

MissieNederland is een evangelische alliantie die vanuit passie voor Gods (wereldwijde) missie, de evangelische beweging in Nederland verbindt, versterkt en vertegenwoordigt.

Ontwerp zonder titel (72)

Verbinden

Wij verbinden (evangelische) christenen met hart voor missie. We moedigen eenheid in Christus aan door gebed en dialoog. 

Ontwerp zonder titel (73)

Versterken

Wij moedigen samenwerking aan die deelname aan Gods (wereldwijde) missie versterkt.

Ontwerp zonder titel (74)

Vertegenwoordigen

Wij laten een sterk christelijk geluid klinken op invloedrijke plekken, zoals bij de overheid en in de media.

Wat wij belangrijk vinden

Jezus Christus

Wij houden van Jezus Christus. Deelnemers van MissieNederland voelen zich verbonden met de evangelische identiteit en evangelicale beweging.

Logo MissieNederland rond

Kerk: zijn lichaam

In alles wat we doen zetten we ons in om de lokale kerk een stap verder te helpen om deel te nemen aan Gods (wereldwijde) missie. Wij gunnen mensen namelijk niet alleen Jezus, maar ook zijn lichaam. Wij geloven dat iedereen die Jezus wil volgen onderdeel is van zijn kerk. 

Wereldwijde integrale missie

Het evangelie van Jezus is goed nieuws voor heel het leven en heel de aarde. Wij mogen - verbonden met de wereldwijde kerk - meedoen aan zijn missie van hoop, verzoening en herstel in deze wereld.

Eenheid

Wij verlangen hartstochtelijk naar eenheid onder christenen. We erkennen dat er onder christenen een grote diversiteit is aan uitingen en gedachten. Dat betekent dat eenheid hard werken is. Steeds zoeken we in liefde de verbinding met elkaar en de bredere kerk.

Gebed

Gebed is de basis waaruit we ons werk willen doen. Zeker als het gaat om eenheid is het nodig dat we verbonden zijn en blijven in Hem.

De grootste christelijke alliantie van Nederland

Samen moedigen we Nederland aan mee te doen aan Gods (wereldwijde) missie!

Ontdek meer
  • 6deelnemende kerkgenootschappen
  • 114deelnemende organisaties
  • 207deelnemende geloofsgemeenschappen
  • 428persoonlijk deelnemers

Onze evangelische identiteit

MissieNederland is de nationale vertegenwoordiger van de wereldwijde evangelische beweging. ‘Evangelisch’ is een term die soms voor verwarring zorgt. Met de evangelische beweging doelen wij op de vernieuwingsbeweging die te vinden is over de gehele breedte van de christelijke kerk in Nederland, van gereformeerd (vrijgemaakt) en baptisten tot charismatisch. Mensen die elkaar vinden op de hoofdpunten van het christelijk geloof (zoals verwoord in onze beginselverklaring) en verlangen naar eenheid

Lees onze beginselverklaring
Meer over de evangelische beweging

Meedoen

Word partner in de grootste christelijke alliantie van Nederland

Door jouw deelnemerschap kunnen we de evangelische beweging nog beter vertegenwoordigen

Onze geschiedenis

lees meer

MissieNederland is ontstaan vanuit de fusie tussen de Evangelische Alliantie (EA) en de Evangelische Zendingsalliantie (EZA) in 2013. Sinds 2015 dragen wij de naam MissieNederland.

50 jaar samen leven brengen in de wereld

Wij zijn dankbaar voor alles wat God deed sinds de oprichting van de Evangelische Zendingsalliantie (EZA) vijftig jaar geleden. Bekijk de inspirerende jubileumvideo en help met een jubileumgift.

Alles over ons jubileum
50jaarEZA.png

Een greep uit onze netwerken en werkgroepen

City Movements

In netwerk City Movements stimuleert stadsbewegingen waarin kerken en organisaties lokaal samenwerken om de stad te dienen.
Over dit netwerk

Samen Jong

Het netwerk Samen Jong gelooft in een kerk die met alle generaties leven brengt in de wereld. Daarvoor werkt ze aan een kerkcultuur waarin alle generaties meedoen.
Ontdek dit netwerk

Loving & Serving Muslims

Platform Loving & Serving Muslims wil moslims liefhebben en dienen waar zij ook leven.
Ontdek dit netwerk

No Choice

No Choice bestaat uit 18 organisaties die samen de kerk aanmoedigen om aandacht te geven aan de minst bereikten.
Ontdek No Choice