Dit is Samen Jong

Samen Jong kijkt door de ogen van jonge mensen naar de kerk. Wat zien zij als waardevol in de community van gelovigen? In samenwerking met KokBoekencentrum presenteert MissieNederland het boek Samen Jong: Kernwaarden voor een kerk met alle generaties. Het betreft een Nederlandse doorvertaling op het Amerikaanse onderzoek Growing Young.

In de nieuw verschenen publicatie kijken we naar zes onderscheidende kernwaarden, geven we een Bijbelse reflecties op die waarden, voegen we inzichten toe vanuit Nederlands onderzoek en delen we verhalen uit de Nederlandse context.

Alles over het boekBeverly, Laurens en Sylvia leggen je uit waar Samen Jong over gaat en nemen je mee langs de zes kernwaarden voor een kerk met álle generaties.

Krijg jouw exemplaar van Samen Jong in handen

Bestel het boek in de webshop voor € 18,99...

Van elke bestelling in de webshop van MissieNederland kunnen wij 10% investeren in de ontwikkeling van een netwerk dat de kerk ondersteunt bij het toepassen van de zes kernwaarden.
Naar de webshop

...of sluit je aan bij MissieNederland

Word voor 1 oktober persoonlijk deelnemer van MissieNederland met een gift vanaf € 5,- per maand en ontvang Samen Jong gratis. Jouw deelnemerschap helpt om meer impact te maken!
Ja, ik sluit me aan

Ontdek de zes kernwaarden van Samen Jong

Samen Jong biedt zes kernwaarden voor een kerk met alle generaties. Hoe kun je deze waarden versterken in jouw geloofsgemeenschap? Je ontdekt het op een van de volgende overzichten:

Kernwaarde 1: Prioriteit geven aan jonge generaties

Kernwaarde 2: Jezus' boodschap serieus nemen

Kernwaarde 3: Hart hebben voor jongeren

Ontdek meer over Kernwaarde 4: Verantwoordelijkheid geven

Ontdek meer over Kernwaarde 5: Warme gemeenschap zijn

Beste Buren zijn

Of bekijk de gratis online training over alle kernwaarden

Meer artikelen en afleveringen over Samen Jong

alle artikelen over Samen Jong

Aanbod van Samen Jong-partners

Zestien aangesloten organisaties bij MissieNederland hebben zich verenigd in het netwerk Samen Jong. Zij geloven in de…
Naar de aflevering

Leiderschapsontwikkeling

Wanneer je jongeren niet alleen klusjes, maar ook grotere en uitdagende verantwoordelijkheden geeft, zullen zij zich eer…
Naar de aflevering

Geloofsopvoeding

Ouders hebben meer invloed op de geloofsontwikkeling van hun kinderen dan het jeugdwerk in de kerk. Dat geldt niet allee…
Naar de aflevering
Verbind je met anderen die ook aan de slag zijn met Samen Jong

Sluit je aan bij de Samen Jong-community

Over Samen Jong

Partners Samen JongWat als je volledig zou kunnen beamen dat de christelijke geloofsgemeenschap dé plek is waar jonge mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen? Wat als je vol overtuiging kunt zeggen dat zij in jouw geloofsgemeenschap samen met alle generaties delen in de zegen die Jezus Christus aan zijn kerk gaf? Samen Jong gelooft dat de kerk deze potentie heeft.

Het Samen Jong-netwerk van MissieNederland bestaat uit organisaties die jou willen helpen om een of meer van de Samen Jong-kernwaarden te versterken in jouw geloofsgemeenschap. 

Meer over dit netwerk