5 tips om je gemeenteleden te ondersteunen in hun werk

29 oktober 2015
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Een flink deel van de week brengen de meeste mensen op hun werk door. Hebben we daar als kerk aandacht voor? IDEAZ geeft vijf tips om je gemeenteleden in hun baan te ondersteunen. 

Bid

Geef het gebed voor mensen met een baan een vaste plek in de eredienst. Waarom bidden we wel voor een zendingswerker en niet voor iemand die een groot deel van de week op zijn werk in contact staat met niet-christenen?

Filmpje

Vraag kringleden met hun smartphone een filmpje van twee of drie minuten te maken van hun werksituatie. Laat de filmpjes een voor een zien, bespreek uitdagingen en bid voor elkaar.

Bezoek

Ga eens op werkbezoek bij een gemeentelid met een zware, uitdagende baan. Luister naar de behoeften van werkenden. Over welk onderwerp zouden zij wel een keer een preek willen horen?

Training

Rust christenen op zondag toe voor de taak die ze de rest van de week hebben. Gooi daar gerust een prekenserie tegenaan. Nodig kringen uit om een boek te behandelen over christen-zijn op je werk. Bijvoorbeeld Yes!, ’t is weer maandag van Mark Greene. Of het nieuwe Business as Mission van Gea Gort.

Netwerken

Moedig gemeenteleden aan op zoek te gaan naar gebedsgroepen of christennetwerken in hun bedrijfstak. Niet om dan weer je eigen soort op te zoeken, wel om steun en bemoediging bij elkaar te vinden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Er gewoon zijn: aansluiten bij wat God doet

Onze buurtbarbecue loopt ten einde. Alles is weer opgeruimd. We zitten nog even na te praten en dan wandelt ineens Abdi …
Lees verder

Is het wel terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk?

Is het terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk? En hoe nadrukkelijk moet je dan als kerk aanwezig zijn in …
Lees verder

Zo strijden kerken in Congo voor gelijkwaardigheid tussen man en vrouw

Geweld is in de Democratische Republiek Congo (DRC) helaas aan de orde van de dag en je komt het tegen in alle lagen van…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema