De kracht van luisteren

7 augustus 2018
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Je denkt dat onderhandelen gaat over praten, maar het gaat eigenlijk over luisteren.” William Ury is een expert in onderhandelen en wordt regelmatig ingeschakeld bij grote conflicten over de hele wereld. Hij gaf een TEDx-talk over de kracht van het luisteren. 

Wellicht vind je dit ook interessant

5 tips om je gemeenteleden te ondersteunen in hun werk

Een flink deel van de week brengen de meeste mensen op hun werk door. Hebben we daar als kerk aandacht voor? IDEAZ geeft…
Lees verder

5 tips om als kerk beter aan te sluiten bij de buurt

Hoe leg je op een leuke manier contacten in de wijk? IDEAZ geeft 5 tips. Prik die christelijke bubbel door en word vrien…
Lees verder

Gebedspastoraat voor de buurt

De Protestantse Pax Christi-gemeente in Den Haag is elke donderdagavond Healing Centrum. Bezoekers zijn welkom voor gesp…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema