Vakantietijd gebedstijd

29 juli 2015
  • Profielafbeelding van Martin de Jong
    Door:
    Martin de Jong

De zomervakantie breekt aan. Ik moest terugdenken aan vele jaren geleden. Rond deze tijd schreven predikanten in de kerkbladen vaak hun laatste column voor het begin van de zomervakantie.

Ik kan me herinneren dat gemeenteleden werden aangespoord te genieten van hun welverdiende zomervakantie en zich niet schuldig te voelen dat ze van de aardse geneugten gingen genieten. ‘Naast werk mocht er ook tijd voor ontspanning zijn’. Ik herinner me dat nog letterlijk en heb dat nooit kunnen volgen. Dat je er blijkbaar aan kunt twijfelen of je wel mag genieten in het leven!

Ora et Labora werd maar al te vaak gebruikt alsof het Bijbelse woorden zijn om in plaats van ontspanning, inspanning te kiezen. Volgens mij is bidden het werk. Wat is er nou mooier en beter om met je gezin, vrienden of alleen tijd en rust te nemen? Vorig jaar was ik ergens een week alleen aan het strand en heb overdag het boek Prayer van Tim Keller biddend doorgenomen. Daarnaast heb ik geweldig genoten van de natuur, de steden en het heerlijke eten en drinken. Geniet samen met Hem van al het mooie dat ons gegeven is. Ver weg of dicht bij huis. Wat geweldig om extra tijd te hebben om te bidden en om onze Hemelse Vader beter te leren kennen. Ik wens iedereen een biddende topzomer!

6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland