Sla links over
Hoofdinhoud

Activiteiten van het netwerk

Activiteiten

 1. Op 31-08-17 in :

  Rondetafelgesprek Herijking Zending

  Hoe verhouden zending in Nederland en zending over (culturele) grenzen zich met elkaar? En hoe kunnen zendingsorganisaties de kerk hier het beste in dienen?

 2. Op 27-09-17 in :

  Studiemiddag 'Amsterdam 1867'

  Studiebijeenkomst over de betekenis van de 5e Wereldconferentie van de Evangelische Alliantie die in 1867 gehouden werd in Amsterdam in het licht van de nationale en internationale ontwikkelingen van de brede evangelische beweging waarvan in Nederland het Reveil de grote voortrekker was.

 3. Op 29-09-17 in :

  TCK weekend (12-18 jarigen)

  Kom jij ook weer naar het jaarlijkse TCK-weekend? Dit keer komen we bij elkaar bij De Kroeze Danne in Ambt Delden (Overijjsel).

  Het belooft weer een uitdagend, sportief en gezellig weekend te worden.

  De gemene deler die jullie hebben is dat je (een deel van je leven) in het buitenland opgegroeid bent vanwege werkzaamheden van je ouders. Dit geeft verbinding en herkenning!

  Thema van het weekend is: Inside out, het TCK profiel.

 4. Op 30-09-17 in :

  TCK Juniordag (basisschool leeftijd)

  Heb jij in het buitenland gewoond, of woon je er nog steeds en ben je tijdelijk in Nederland? Dan is de TCK juniordag voor jou! Het kan ook zijn dat je op het punt staat naar het buitenland te verhuizen met je familie. Ook dan ben je van harte welkom.

  Jij bent een Third Culture Kid. Je ouders komen uit land 1, je woont in land 2, maar zowel in land 1 als land 2 voel je je anders dan de rest, jij hoort bij cultuur 3 die uniek is voor alle kinderen die net als jij tussen verschillende werelden opgroeien. Je bent zeker niet de enige. Kom op 30 september van 11.00 tot 16.00 naar de TCKNederland juniordag en ontmoet anderen zoals jijzelf. Een leuk weetje is dat je je ouders op diezelfde dag af kan leveren bij de ouderdag, terwijl eventuele tieners m/v naar het TCK tienerweekend gaan.

  Wat gaan we doen? Tijd met God, gave spellen en grappige knutsels en natuurlijk andere kinderen ontmoeten.

  Aanmelden kan tot 25 september.

 5. Op 10-11-17 in :

  Een nieuwe beeldenstorm - omgaan met man/vrouw-beelden in de kerk

  Studiedag over omgaan met man/vrouwbeelden in de kerk. Welke beelden zijn er binnen de kerk van ‘de man’ en ‘de vrouw’? Er zijn nogal wat stereotypen die voorbij komen. Hoe bewust zijn we ons daarvan, waar zijn ze op gebaseerd en wat zijn de gevolgen ervan voor ons handelen?

 6. Op 17-11-17 in :

  Fight, Flight or Freeze. Toerustingsdag Member Care Nederland Netwerk

  ‘Fight, flight or freeze': hoe ga je om met de veiligheid van je werkers en hun gezin, welke overwegingen tellen mee in de beslissing wel of niet te evacuëren?

  In een wereld waar spanningen vaak uit de hand lopen kunnen we het ons niet veroorloven af te wachten. Deze dag ben je bezig met alles wat komt kijken bij het nemen van moeilijke beslissingen in gevaarlijke situaties. 

  Een expert op het gebied van veiligheid (uit de UK), faciliteert deze dag met presentaties en toepassingen. Zij zal ons ook zelf voor het blok zetten door een levensechte simulatie.