Sla links over
Hoofdinhoud

Activiteiten van het netwerk

Activiteiten

 1. Op 26-09-17 in :

  Hoe maak jij je jaarplan 2018-proof?

  De najaarsbijeenkomst van het netwerk fondsenwerving. Voorafgegaan door een lunch. Met op de agenda: jaarplannen 2018!

  Voor veel fondsenwervers is het elk najaar weer een uitdaging. Kies je voor ambitieuze plannen en grote groeipercentages? Of ga je voor plak-en-knip-werk en kopieer je het plan van afgelopen jaar. Wellicht met een paar procentjes groei. En hoe zorg je ervoor dat je belangrijke ontwikkelingen niet over het hoofd ziet?

 2. Op 27-09-17 in :

  Studiemiddag 'Amsterdam 1867'

  Studiebijeenkomst over de betekenis van de 5e Wereldconferentie van de Evangelische Alliantie die in 1867 gehouden werd in Amsterdam in het licht van de nationale en internationale ontwikkelingen van de brede evangelische beweging waarvan in Nederland het Reveil de grote voortrekker was.

 3. Op 29-09-17 in :

  TCK weekend (12-18 jarigen)

  Kom jij ook weer naar het jaarlijkse TCK-weekend? Dit keer komen we bij elkaar bij De Kroeze Danne in Ambt Delden (Overijjsel).

  Het belooft weer een uitdagend, sportief en gezellig weekend te worden.

  De gemene deler die jullie hebben is dat je (een deel van je leven) in het buitenland opgegroeid bent vanwege werkzaamheden van je ouders. Dit geeft verbinding en herkenning!

  Thema van het weekend is: Inside out, het TCK profiel.

 4. Op 30-09-17 in :

  TCK Juniordag (basisschool leeftijd)

  Heb jij in het buitenland gewoond, of woon je er nog steeds en ben je tijdelijk in Nederland? Dan is de TCK juniordag voor jou! Het kan ook zijn dat je op het punt staat naar het buitenland te verhuizen met je familie. Ook dan ben je van harte welkom.

  Jij bent een Third Culture Kid. Je ouders komen uit land 1, je woont in land 2, maar zowel in land 1 als land 2 voel je je anders dan de rest, jij hoort bij cultuur 3 die uniek is voor alle kinderen die net als jij tussen verschillende werelden opgroeien. Je bent zeker niet de enige. Kom op 30 september van 11.00 tot 16.00 naar de TCKNederland juniordag en ontmoet anderen zoals jijzelf. Een leuk weetje is dat je je ouders op diezelfde dag af kan leveren bij de ouderdag, terwijl eventuele tieners m/v naar het TCK tienerweekend gaan.

  Wat gaan we doen? Tijd met God, gave spellen en grappige knutsels en natuurlijk andere kinderen ontmoeten.

  Aanmelden kan tot 25 september.

 5. Op 06-10-17 in :

  Vrouw en leiderschap - Lunchgesprek vrouwentheologen

  Op vrijdag 6 oktober is er een lunchgesprek voor het netwerk vrouwentheologen. Samen met een spreker gaan we in gesprek over lessen in leiderschap. 

  Tijdens de lunch is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. 

  Aansluitend is er intervisie voor wie in een van de groepen zit. Op dit moment draaien er twee groeien. We zouden graag vanaf oktober een derde groep starten. Wil je meedraaien in een intervisiegroep? Mail Dorina.

  Programma
  09.45 uur | Inloop met koffie en thee
  10.00 uur | 'Lessen vrouwen en leiderschap'
  12.00 uur | Netwerklunch
  12.30 uur | Facultatief: Start intervisie

  Wij zijn een netwerk van en voor vrouwelijke (hbo)theologen die werkzaam zijn of willen zijn in de Kerk. Het is een open netwerk, daarom kun je gerust andere vrouwentheologen uitnodigen. 

 6. Op 10-11-17 in :

  Een nieuwe beeldenstorm - omgaan met man/vrouw-beelden in de kerk

  Studiedag over omgaan met man/vrouwbeelden in de kerk.

  Welke beelden zijn er van ‘dé man’ en ‘dé vrouw’? In de kerk komen er nogal wat stereotypen voorbij. Hoe bewust zijn we ons daarvan, waar zijn ze op gebaseerd en wat zijn de gevolgen ervan voor ons handelen? Aan de hand van het thema ‘Een nieuwe beeldenstorm’ krijg je als kerkleider, predikant, kerkelijk werker, christelijke professional of geïnteresseerde input voor het omgaan met man/vrouwbeelden in de dagelijkse praktijk.

 7. Op 17-11-17 in :

  Fight, Flight or Freeze. Toerustingsdag Member Care Nederland Netwerk

  ‘Fight, flight or freeze': hoe ga je om met de veiligheid van je werkers en hun gezin, welke overwegingen tellen mee in de beslissing wel of niet te evacuëren?

  In een wereld waar spanningen vaak uit de hand lopen kunnen we het ons niet veroorloven af te wachten. Deze dag ben je bezig met alles wat komt kijken bij het nemen van moeilijke beslissingen in gevaarlijke situaties. 

  Een expert op het gebied van veiligheid (uit de UK), faciliteert deze dag met presentaties en toepassingen. Zij zal ons ook zelf voor het blok zetten door een levensechte simulatie.