31 mei

vrijdag 31 mei 2024

Begin: 10.30 uur Einde: 15.30 uur Thema: Met de mond vol toekomst staan: Verwachtingsvol spreken in onze tijd Organisatie: Evangelisch College Locatie: EC-onderwijscentrum, Anjerstraat 79 in Zwijndrecht Kosten: € 50 Toelichting:

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘God verwachten: een theologie van de toekomst‘ organiseren we in samenwerking met KokBoekencentrum op vrijdag 31 mei 2024 een studiedag speciaal voor voorgangers en sprekers. Thema van deze studiedag is:

Met de mond vol toekomst staan 
Verwachtingsvol spreken in onze tijd 

De Bijbel is vol van indringende toekomstperspectieven en levendige toekomstverwachting. Het is een boek waarin de toekomst urgent is, want God komt eraan. Tegelijkertijd is in de hedendaagse kerk de toekomst vaak een beladen onderwerp waar veel verschil van mening over bestaat. Regelmatig haken voorgangers en sprekers daarom af op het onderwerp en laten het in de prediking liever links liggen. Bovendien schrikken velen ervoor terug een preek te maken vanuit ingewikkelde boeken als Daniël en Openbaring. Het voelt daarom een beetje alsof we met de mond vol toekomst staan: er is genoeg te zeggen, maar hoe dan?  

Programma

De studiedag zal bestaan uit inhoudelijke bijdragen, interactieve verwerking in kleine groepen en een afsluitende viering.

 • 24 mei

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg
 • 24 mei

  JWO-module: Vieren: Spreken, vertellen en presenteren

  Evangelisch College
 • 24 mei

  Vrij Zijn Avondconferentie

  Vrij Zijn
 • 24 mei

  Envision Kick-Off

  CAMA ZENDING | ENVISION