27 mei

maandag 27 mei 2024 tot vrijdag 31 mei 2024

Organisatie: Jeugd met een Opdracht Heidebeek Locatie: Jeugd met een Opdracht Heidebeek, Heerde Kosten: €175,- E-mailadres: car@ywam.nl Toelichting:

De Children at Risk school is een training van 3 maanden voor mensen die op de bres willen staan voor kinderen, graag werken met kinderen en verandering willen zien in hun leven. De focus ligt op kinderen die te maken hebben met oorlog, ziekte, armoede, mensenhandel, verwaarlozing, handicaps en ongerechtigheid. Studenten leren om kinderen in nood bij te staan en krijgen een overzicht van de ontwikkeling van kinderen.

Deze open week staat in het teken van trauma en misbruik. Er zijn veel kinderen die rondlopen met trauma door misbruik of andere oorzaken. We kijken deze week naar vragen als: Wat is trauma? Wat voor soorten misbruik zijn er te identificeren? Hoe ga je op een goede manier om met emoties? Hoe kunnen kinderen weer veerkrachtig worden? En hoe kunnen spelletjes hier een rol in spelen? Deze praktische open week wordt gegeven in het Engels en geleid door Kay Lorentz uit Zuid-Afrika. Zij heeft een hoop ervaring in het toerusten van mensen in het helpen van kinderen.

 • 21 mei

  Children at Risk: Human Trafficking

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 24 mei

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg
 • 24 mei

  JWO-module: Vieren: Spreken, vertellen en presenteren

  Evangelisch College
 • 24 mei

  Vrij Zijn Avondconferentie

  Vrij Zijn