24 mei

vrijdag 24 mei 2024 tot vrijdag 28 juni 2024

Thema: Spreken, vertellen en presenteren aan jongeren Organisatie: Evangelisch College Locatie: De Wittenberg, Zeist E-mailadres: h.roos@evangelisch-college.nl Toelichting:

In deze module van 4 vrijdagen werk je aan kennis, inzicht en vaardigheden rond vieren met jongeren, vertellen en presenteren, het voorbereiden van een preek en het samenstellen en uitvoeren van een liturgie. We behandelen de theorie en vele vormen van preken, de verschillende liturgische tradities (reformatorisch, evangelisch en andere), aansluiten bij de jongerenwereld in gebeden, rituelen en symbolen, muziek en omgaan met het creëren van ‘sfeer’, het omgaan met emoties en het aanspreken van de wil.

Je ervaart diverse liturgische tradities en reflecteert op je eigen ervaringen. Je werkt aan een preek en presenteert deze in de lesgroep. Je ontwikkelt je vaardigheden door het ontvangen en geven van feedback.

Deze module is onderdeel van de Jongerenwerkersopleiding van het Evangelisch College. De hele opleiding duurt twee jaar en geeft je alle handvatten om als christelijk professioneel jongerenwerker aan de slag te gaan. De modules van de opleiding zijn ook los te volgen. Kijk voor het complete overzicht op www.jongerenwerkersopleiding.nl 

  • 28 apr.

    YNGbelieve Bibleschool week

    YNGbelieve
  • 29 apr.

    Open week Community Development

    Jeugd met een Opdracht Heidebeek
  • 30 apr.

    Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

    Interserve
  • 3 mei

    Vrij, Onverveerd!

    Christian Council International