1 jun.

zaterdag 1 juni 2024

Begin: 10.30 uur Einde: 16.00 uur Organisatie: Evangelisch College Locatie: Onderwijscentrum van het Evangelisch College aan Anjerstraat 79 in Zwijndrecht Toelichting:

Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert het Evangelisch College een studiedag met als thema: ‘VERBONDEN: over de weg naar verbondenheid met God, jezelf en de ander in het pastoraat’. Deze studiedag is de laatste dag van een serie van drie studiedagen rondom het thema ‘pastoraat in de kerk’. Deze dagen worden georganiseerd voor cursisten van de EC-Bijbelcursus, maar ook geïnteresseerden zijn van harte welkom.

VERBONDEN: over de weg naar verbondenheid met God, jezelf en de ander in het pastoraat

Verbondenheid is een fundamenteel aspect van het menselijk bestaan, diepgeworteld in onze schepping. De Bijbel illustreert hoe God vanaf het begin de relatie heeft gezocht. De vruchten van een leven in verbondenheid met God zijn veelvoudig: ze brengen vrede, doel, vreugde, en een diep gevoel van waarde in het leven. Deze verbinding stelt ons ook in staat om onszelf te waarderen en te accepteren, wat essentieel is voor het opbouwen van gezonde relaties met anderen.

Een leven in onverbondenheid, zoals we zien na de zondeval, kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid, doelloosheid, en innerlijke leegte. In het pastoraat zien we vaak de worstelingen van individuen die de connectie met zichzelf en anderen zijn kwijtgeraakt. Leven in verbinding met God is de sleutel om ook op een passende wijze weer te verbinden met zichzelf. Dit is niet alleen de basis voor persoonlijk herstel, maar ook voor het vermogen om oprechte en liefdevolle relaties met anderen aan te gaan.

In een verbonden gemeente vinden mensen veiligheid, geborgenheid en een plek van herstel. Het laat zien hoe verbondenheid een ieder kan veranderen en genezen, en het leven verrijkt met een diepere betekenis en doel.

De studiedag wordt verzorgd door Hermineke Vonk.

 • 24 mei

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg
 • 24 mei

  JWO-module: Vieren: Spreken, vertellen en presenteren

  Evangelisch College
 • 24 mei

  Vrij Zijn Avondconferentie

  Vrij Zijn
 • 24 mei

  Envision Kick-Off

  CAMA ZENDING | ENVISION