• Toekomst-van-kerk-en-zending.png

  De toekomst van kerk en zending

  In een e-boekje bieden we 5 wereldwijde perspectieven en 28 strategische vragen voor kerken en missionaire organisaties in Nederland. Het trendrapport reikt cruciale inzichten aan om door deze onzekere transitietijd te koersen.
  Bekijk project
 • Headerafbeelding-ideaz-eenzaamheid.png

  Eenzaamheid omarmen én aanpakken

  De mens is gemaakt voor verbinding: met God, onszelf, met elkaar en de schepping. Helaas is diepgaande connectie niet altijd vanzelfsprekend. Wat kunnen kerken betekenen rondom eenzaamheid?
  Bekijk project
 • 2019-Gelijkwaardig-leiderschap.jpg

  Gelijkwaardig leiderschap

  Iedereen kan meedoen als het gaat om de missie van Jezus, maar als het aankomt op leiderschap is dat niet per se vanzelfsprekend. Hoe kunnen we daar wat aan doen?
  Bekijk project
 • antwoorden-global-missions---martin-sanchez-j2c7yf223mk-unsplash.png

  Global missions en corona

  De pandemie van het coronavirus heeft ook invloed op global missions. Hoe reageer je hierop als (zendings)werker of -organisatie? Hoe kun jij als kerk ondersteuning geven?
  Bekijk project
 • Projecten---Heel-de-schepping.png

  Heel de schepping

  Het evangelie is goed nieuws voor heel de schepping. Maar hoe geven we daar als kerk gestalte aan? Zijn wij ook goed nieuws voor de schepping?
  Bekijk project
 • ideaz-magazine.png

  ideaz - praktisch magazine

  ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp.
  Bekijk project
 • INNOV8-cafe-project.jpg

  INNOV8-café

  Ben jij een jeugdwerkprofessional in of om een lokale kerk, binnen een organisatie of doe je onderzoek op het gebied van jeugdwerk? Ontmoet jouw collega-jeugdwerkprofessionals in het online INNOV8-café.
  Bekijk project
 • Projecten---INNOV8-podcast.png

  INNOV8-podcast

  Eens per maand brengt de INNOV8-podcast experts uit het MissieNederland-netwerk om tafel om over een thema rondom jeugdwerk in gesprek te gaan.
  Bekijk project
 • global-missions-coronacrisis-shutterstock.png

  Innovatietraject: Global missions na een wereldwijde crisis

  Naar aanleiding van de vraag ‘Welke invloed heeft corona op de wereldzending?’ en de daaraan gerelateerde onderwerpen uit het trendrapport 'De toekomst van kerk en zending' startte MissieNederland in het najaar van 2020 het innovatietraject ‘Global missions na een wereldwijde crisis’ voor (zendings)organisaties, -teams en andere experts.
  Bekijk project
 • shutterstock_1688912314-coronacrisis.png

  Je missie uitleven in coronatijd

  Hoe kan de kerk goed nieuws zijn voor wijk en wereld in coronatijd? Bekijk ons uitgebreide overzicht met activiteiten, artikelen en materialen rondom het uitleven van de missie in coronatijd.
  Bekijk project
 • Logo-Jeugdtrends-bg-blauw.jpg

  Jeugdtrends 2019

  De jeugdtrends laten je zien wat er speelt onder jongeren en helpen je als kerk-/jeugdleider daarop te reageren.
  Bekijk project
 • coronacrisis-jeugdwerktips-gekocht-van-shutterstock_1794079222.jpg

  Jeugdwerk vormgeven in coronatijd

  Hoe je juist nu van betekenis kunt zijn voor jeugd en gezin. Met tips van jeugdwerkprofessionals uit heel Nederland.
  Bekijk project
 • Jongeren, Kerk en Toekomst_Insta_20211203.jpg

  Jongerenonderzoek Kerk & Toekomst

  Kerkelijke jongeren maken zich grote zorgen om klimaatverandering. Dat blijkt een onderzoek dat R2 Research in opdracht van o.a. MissieNederland in 2021 uitvoerde.
  Bekijk project
 • match+made+in+heaven.png

  KERK & IK

  Wat heeft een millennial aan de kerk en wat heeft de kerk aan de millennial?
  Bekijk project
 • good-faces-mzN7eMmv9IM-unsplash.jpg

  Loving and serving muslims

  De liefde van Jezus Christus delen met moslims waar ze ook leven.
  Bekijk project
 • Tutorial-gelijkwaardig-leiderschap-seksisme.jpg

  Meer dan sekse

  Hoe kun je bijdragen aan een toekomst zonder seksisme in de kerk? Bekijk de videotutorial, lees ideaz en ontdek het aanbod van het netwerk Gelijkwaardig leiderschap.
  Bekijk project
 • Nationaal-gebed---deelbaar-formaat.png

  Nationaal Gebed voor vrede en verbinding

  Aan de vooravond van de Week van gebed voor eenheid 2022 gingen christenen in Nederland op zaterdag 15 januari gezamenlijk in gebed. Aanleiding was de aanhoudende coronacrisis en toenemende verdeeldheid in families, geloofsgemeenschappen en de samenleving.
  Bekijk project
 • 2019-No-Choice.jpg

  No Choice

  No Choice is een campagne van achttien organisaties die samen de wens delen om deze 3 miljard 'minst bereikten' te bereiken met het evangelie. Zodat ook zij Jezus leren kennen.
  Bekijk project
 • elena-mozhvilo-0xAdOCXcHn8-unsplash.jpg

  Oorlog in Oekraïne

  Hoe kun je vanuit Jezus' missie in beweging komen tijdens de oorlog in Oekraïne?
  Bekijk project
 • Prik-Positief.png

  Operatie #prikpositief

  De landelijke actie ‘Operatie #prikpositief’ vindt plaats tussen Pasen en Pinksteren onder het motto: samen zetten we positiviteit op de kaart.
  Bekijk project
 • Jan Wolsheimer.jpg

  Podcast Kerk & Samenleving

  In de podcast Kerk & Samenleving gaat Jan Wolsheimer in gesprek met mensen uit het MissieNederland-netwerk die iets te melden hebben over het boeiende snijvlak van Kerk & Samenleving.
  Bekijk project
 • Samen-Jong---BDK.png

  Samen Jong

  Kerk, ik vind je mooi! Jij bent een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
  Bekijk project
 • take+away+sessies.png

  Take-aways uit coronatijd

  Welke geleerde lessen neem jij mee vanuit de eerste anderhalf jaar coronacrisis? Wat leren we over de wijze waarop we kerk zijn en de missie van de kerk?
  Bekijk project
 • nikola-jovanovic-OBok3F8buKY-unsplash.jpg

  Toepassingstraject Growing Young

  Is jouw gemeente bezig met het implementeren van de principes van Growing Young? Zou jij met andere kerken die hier ook mee bezig zijn willen optrekken om van elkaar te leren? Dan is het Beweeg de kerk-traject: Growing Young wat voor jou en jouw gemeente.
  Bekijk project
 • bdk+-+projecten+-+toerusting+voor+thuisfrontteams.jpg

  Toerusting voor thuisfrontteams

  Het is mooi als mensen uit jouw kerk of omgeving zich toewijden aan missionair werk in het buitenland. Maar hoe onderhoud je goed contact terwijl je in het buitenland werkt? Daarvoor werken veel zendelingen samen met een thuisfrontteam.
  Bekijk project
 • Uitnodiging-2.png

  Uitnodigend kerkzijn

  Hoe kunnen jij en de geloofsgemeenschap waar je bij hoort groeien in het uitnodigend kerkzijn?
  Bekijk project
 • Veilige-kerk (1).png

  Veiligekerk.nl

  Kerkelijke meldpunten, koepels en christelijke hulp- en onderwijsorganisaties, waaronder MissieNederland, maakten gezamenlijk het online platform Veiligekerk.nl. Hiermee vergroten ze de slagkracht van het bestaande werk rond het bestrijden van seksueel misbruik.
  Bekijk project
 • Headerafbeelding - ideaz - Joel Boertjens.png (1).jpg

  Verdraag de spanning

  De spanning in kerk en maatschappij lijkt groter te worden. Het wij-zij-denken neemt toe. Begrijpelijk, maar wel lastig. Wat leert het evangelie ons over omgaan met spanningen? Welk antwoord geef je als kerk?
  Bekijk project
 • Week-opvoeding.png

  Week van de Opvoeding

  Van 4 tot en met 10 oktober vindt de jaarlijkse Week van de Opvoeding plaats. Ontdek of er in jouw stad of dorp iets georganiseerd wordt of biedt vanuit jouw gemeente iets aan. Het netwerk van MissieNederland verzamelde tips en materialen vanuit diverse christelijke organisaties, zodat ook jouw gemeente kan aansluiten bij de Week van de Opvoeding.
  Bekijk project
 • Week-van-gebed-nieuwsbrief.png

  Week van gebed voor eenheid

  Met christenen over de hele wereld bidden we samen voor eenheid, wijk en wereld. Van 15 t/m 22 januari 2023 organiseren MissieNederland en de Raad van Kerken de Week van gebed voor eenheid.
  Bekijk project
 • Projecten - Weg met zending.jpg

  Weg met zending?

  Hoe ziet zending er vandaag de dag uit? Is er nog plek voor global missions in de kerk? 'Weg met zending?' behandeld de trends rondom de wereldwijde missie, stelt de moeilijke vragen en zoekt actief naar antwoorden.
  Bekijk project
 • We-love-our-youth-worker.png

  We love our youth worker

  Hoe kun je als kerk een goed werkgever zijn voor jeugdwerkers? Om daar antwoord op te geven lanceerde het INNOV8-netwerk in 2013 de campagne We love our youth worker.
  Bekijk project
 • 121178883_100100338547193_4213965764962449858_o.png

  YOUnified

  De interkerkelijke jongerenraad van Nederland. Jongeren zijn niet alleen de toekomst van de kerk, maar ook de kerk van vandaag. YOUnified is een ontmoetingsplek voor gelovige, zoekende en geïnteresseerde jongeren die zich verbonden voelen met een kerk.
  Bekijk project
 • Zondag-opvoeding-geel.png

  Zondag van de Geloofsopvoeding

  Wanneer een kind wordt opgedragen of gedoopt, beloven we als kerk de ouders te ondersteunen met de opvoeding. Maar hoe geef je hier invulling aan? Hiervoor organiseert netwerk Rondom het Kind ieder jaar de Zondag van de Geloofsopvoeding.
  Bekijk project
 • Huisvesting zendingswerkers op verlof.png

  Zorg voor missionair werkers

  Hoe draag je op een goede manier zorg voor missionair werkers in het buitenland? Zowel voorafgaand aan het vertrek, tijdens hun uitzending als bij verlof en terugkeer. Ontdek onder meer het huisvestingsaanbod en ander hulpaanbod van netwerk MemberCare.
  Bekijk project

Agenda

bekijk de complete agenda
 • 30 jun

  Online toerustingsavond: Visie van een thuisfrontteam

  MissieNederland
 • 2 jul

  Missiedag

  Operatie Mobilisatie
 • 7 jul

  Ontdek Interserve-avond

  Interserve
 • 8 jul

  Boekpresentatie Zin in preken

  Paulien Vervoorn (van Geloofwaardig Spreken) i.s.m. KokBoekencentrum