Zo werkt MissieNederland

De alliantie van MissieNederland staat achter betrokken kerkleden die met hun geloofsgemeenschap leven brengen in de wereld. We reiken hen steeds een volgende stap aan. Daarvoor werken we samen in diverse deelnetwerken.

De netwerken van MissieNederland geven structureel aandacht aan een deelgebied van de missie.
Welk netwerk past bij jouw expertise, vraag of interesse?

Samen Jong

Het netwerk Samen Jong gelooft in een kerk die met all e generaties leven brengt in de wereld. Daarvoor werkt ze aan een kerkcultuur waarin alle generaties meedoen.
Ontdek dit netwerk

No Choice

Achttien partners komen met No Choice in beweging voor de minst bereikte volken.
Ontdek dit netwerk

Gelijkwaardig leiderschap

Het netwerk Gelijkwaardig leiderschap gelooft in een kerk die recht doet aan de roeping van mannen en vrouwen. Daarom stimuleert ze gelijkwaardig leiderschap.
Ontdek dit netwerk

Maak ook kennis met Micha Nederland

Micha Nederland komt op voor gerechtigheid. De organisatie verbindt, inspireert en activeert kerken en organisaties om actief christen te zijn in deze wereld. Dichtbij én ver weg. Met oog voor mens en natuur. Geïnspireerd en gedreven door de profeet Micha:

'Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil:
niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten
en nederig de weg te gaan van je God.' (Micha 6 vers 8)

MissieNederland is partner in dit netwerk.

Ontdek meer


Waar gaat het om bij rechtvaardigheid? En op welke manier staat Micha Nederland op voor gerechtigheid? Hoe ziet deze beweging eruit?

Maak ook kennis met City Movements

Stel dat alle kerken in een stad samen op de knieën gaan om te bidden voor de vrede van hun stad. Stel dat christenen en kerken zich bewust worden van hun roeping om het welzijn van de woonplaats te zoeken, zich laten raken door de nood en de behoefte van hun woonplaats en dat Kerk breed haar gaven, middelen en talenten die ze van God gekregen heeft, gaat inzetten voor de bloei van de stad.

In het netwerk City Movements stimuleren we dit soort stadsbewegingen en ondersteunen we ze. MissieNederland is partner in dit netwerk.

Ontdek meer


De kerk van Haarlem stelt zich voor. Een mooi voorbeeld van waar samenwerking toe kan leiden. Bekijk meer video's van City Movements.