Hoe zorg je ervoor dat je samen met andere geloofsgemeenschappen je hele woonplaats bereikt?
Hoe kun je lokaal samenwerken?

Verken het onderwerp

God heeft maar één kerk in onze stad

Als God naar een stad kijkt, dan ziet Hij maar één Kerk: alle volgelingen van Jezus samen. Dat geloven ook (bijna?) al die volgelingen. Maar hoe geven we dat handen en voeten?
Lees het artikel

'We hebben als kerken niet door hoe groot ons potentieel is voor de maatschappij'

Duurt Vonck is onder de indruk van het potentieel van de hele kerk in een stad. 'We kunnen met de hele kerk de hele stad bereiken met het hele evangelie.'
Lees het interview met Duurt Vonck

Vriendschap is de sleutel

'Psalm 133 zegt dat God zijn zegen gebiedt waar broeders samenwonen. Let op: er staat niet samenkomen. Daar blijft het niet bij – een event op zichzelf verandert niet veel – samenwonen gaat verder.
Lees het artikel van Wilkin van de Kamp

Ontdek City Movements

Stel dat alle kerken in een stad samen op de knieën gaan om te bidden voor de vrede van hun stad. Stel dat christenen en kerken zich bewust worden van hun roeping om het welzijn van de woonplaats te zoeken, zich laten raken door de nood en de behoefte van hun woonplaats en dat Kerk breed haar gaven, middelen en talenten die ze van God gekregen heeft, gaat inzetten voor de bloei van de stad.

Ontdek meer


De kerk van Haarlem stelt zich voor. Een mooi voorbeeld van waar samenwerking toe kan leiden. Bekijk meer video's van City Movements.

Zet een volgende stap met jouw geloofsgemeenschapWeek van gebed voor eenheid - logo fullcolour - zonder jaartal

Bidden zonder kerkmuren

Door samen te bidden, ervaren we dat we verbonden zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we onze betrokkenheid met de wereld om ons heen door voorbede te doen voor wat er speelt in de samenleving: dichtbij en ver weg.

Ontdek meer

MissieNederland_Missie_3

Aanbod uit het grootste christelijke netwerk om kerk te zijn met je wijk

De partners van MissieNederland kunnen jou en jouw gemeente op allerlei manieren ondersteunen in het proces om kerk te zijn met je wijk:

Met onder meer:
Coaching SEED
IZB Focustraject
Kerk met beide benen in je buurt
Rustplekken bieden
Schuldhulpmaatje
Sportministry

Bekijk de KerkenToolkit

2017 - IDEAZ 3 - Samenwerken in je dorp of stad

Lees ideaz

Het ideaz magazine geeft je vele handvatten om aan de slag te gaan met het onderwerp. Verdiep je rustig in de thematiek en leer van de ideeën van anderen die al eerder door een vergelijkbaar proces gingen. Je staat er niet alleen voor!

Lees deze editie online
(exclusief voor deelnemers van MissieNederland)

Artikelen over lokale samenwerking

meer kerk & samenleving
28 mei 2023

Ga op weg én vorm een liefdevolle eenheid

Als de kerk naar buiten gaat... Kennelijk is er een binnen- en een buitenkant van een kerk. En is er een verlangen om di…
Lees verder
24 maart 2023

Eerste City Movements Day in Nederland brengt lokale missionaire netwerken bij elkaar

Vrijdag 21 april komen missionaire stadsbewegingen van kerken en organisaties uit heel Nederland bij elkaar in Amsterdam…
Lees verder
23 maart 2023

6 manieren om de lokale samenwerking te verbeteren

De kerk heeft vele verschijningsvormen. Zo zijn er in een woonnplaats vaak meerdere geloofsgemeenschappen die ieder op e…
Lees verder