Geen mens weet hoe de toekomst eruitziet. In de coronapandemie leerden we dat we al onze plannen soms zomaar overboord kunnen gooien. Toch lijken we in een fase te komen waarin we stil kunnen gaan staan bij de lessen die we leerden vanuit de achterliggende anderhalf jaar coronatijd. 

Dit najaar willen we samen met onze deelnemers aandacht besteden aan deze geleerde lessen. Dit doen we in een aantal take-away-sessies. Doe jij mee?

Drie keer doorpraten over kerk zijn en missie na anderhalf jaar coronatijd

5 oktober: Lessen rondom kerk & de volgende generaties

Praat 5 oktober 2021 met ons door over de lessen die professionals in jeugdwerk opdeden. Voor voorgangers, oudstenteams en anderen die willen leren over kerk-zijn met de volgende generatie(s).
Lees verder en meld je aan

4 november: Lessen rondom kerk & de wereldwijde missie

Welke ontwikkelingen in zending/global missions werden door de coronacrisis versterkt? We praten er 4 november 2021 over door met gemeenteleiders en iedereen die betrokken is bij wereldzending.
Lees verder en meld je aan

7 december: Lessen rondom kerk & de wijk

Hoe staat het met de verbinding tussen jouw gemeente en de wijk(en) waarin deze is gevestigd? Wat heeft de coronatijd ons hierover geleerd? Op 7 december 2021 praten we hierover met gemeenteleiders.
Lees verder en meld je aan

Wat we eerder schreven over take-aways uit coronatijd

alle artikelen uit coronatijd
donderdag 8 juli 2021

Van statisch naar vloeibaar

Jarenlang werkte ik op kantoor. Iedere dag met de trein of de fiets naar het werk en steeds datzelfde ritme. Binnenkomen…
Lees verder
dinsdag 23 maart 2021

Drempeltijd

We leven in een interessante tijd. Veel van de dingen die we voorheen als 'normaal' beschouwden, zijn van tafel geveegd.…
Lees verder
donderdag 19 november 2020

Herkerken

In deze editie van de Kerk & Samenleving-podcast van MissieNederland spreekt Jan Wolsheimer met Remmelt Meijer en Pe…
Lees verder

Terugblik eerste take-away-sessie

In de eerste take-away-sessie van 7 juli 2021 deelde Jan Wolsheimer de lessen die hij meenam uit de coronacrisis. Zijn de tijden echt veranderd? En wat is er dan eigenlijk veranderd? Kijk de inleiding van Jan nu terug.