Symposium ‘Kerk en ik: Match made in heaven?!’

Donderdagavond 21 april in het EO-gebouw in Hilversum en via een livestream

4 april 2022 om 13:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Samen nadenken over de toekomst van de kerk. Dat gebeurt tijdens het symposium ‘Kerk en ik: Match made in heaven?!’ op donderdagavond 21 april. EO-presentator Elbert Smelt vervolgt in een avondvullend programma zijn zoektocht naar de toekomst van de kerk. Wat heeft de kerk millennials te bieden en waarom vindt juist deze doelgroep het zo lastig zich te binden aan de kerk? Met onder andere Tabitha van Krimpen, Reinier Sonneveld en Kees van Ekris duikt Elbert in het thema ‘Wat heb ik aan de kerk’. Kaarten voor dit symposium zijn gratis te reserveren via eo.nl/kerkenik. De gesprekken zijn terug te kijken via het EO-YouTubekanaal en terug te luisteren via podcastafleveringen.  

In de verschillende gespreksrondes gaat Elbert met zijn gasten in gesprek over relevante en actuele vragen die leven in de kerken. In de eerste ronde zitten Jan Martijn Abrahamse, Esther Stoorvogel, Eric Rufyiritana, Dorina Nauta en David van der Meulen aan tafel om met elkaar na te denken over de vragen ‘Wat zoek ik in een kerk? Wat is kerkzijn precies en zijn de antwoorden op deze vragen veranderd ten opzichte van 20 jaar geleden?’

Na een muzikale onderbreking schuiven Tabitha van Krimpen, Kees van Ekris, Reinier Sonneveld en Nelleke Plomp aan om in de tweede ronde met elkaar door te praten over de vragen ‘Hoe is spiritualiteit veranderd? Heb ik daar de kerk voor nodig en heeft de kerk mij nodig? Wat zoeken millennials en hoe sluit je daar als kerk op aan?’. 

Met elkaar de verdieping opzoeken en het gesprek aangaan over geloven vandaag de dag is een belangrijk thema voor de EO. Door dit symposium, samen met de Christelijke Hogeschool Ede, Protestantse Kerk Nederland en MissieNederland te organiseren, wordt dit geloofsgesprek gefaciliteerd.

Symposium bijwonen

Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar om dit symposium bij te wonen. Deze kaarten zijn te reserveren via eo.nl/kerkenik. Daarnaast is het symposium te volgen via een livestream.

Over de podcast

In de EO-podcast ‘Kerk en ik’ gaat Elbert op zoek naar de essentie en de toekomst van de kerk. Heeft het concept kerk nog een toekomst? Wat is de essentie van kerk zijn? Hoe ziet de kerk van de toekomst eruit? En welke positieve ontwikkelingen zijn er te zien? Daarvoor gaat Elbert in gesprek met verschillende gasten; van zijn eigen familie tot zijn dominee en van theologen tot christelijke artiesten.

Meld je aan

Meer nieuws van MissieNederland

Micha Zondag 2022: Voel jij je thuis in een schuldig systeem?

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 16 oktober 2022 na te denken over het systeem waarin we lev…
Lees verder

Week van gebed voor eenheid 2023 wil verbinding brengen waar racisme voor verdeeldheid zorgt

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aan…
Lees verder

Nieuw boek Samen Jong biedt 6 waarden voor een kerk met alle generaties

KokBoekencentrum en MissieNederland presenteren zaterdag 18 juni de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden van een kerk …
Lees verder