Symposium ‘Kerk en ik: Match made in heaven?!’

Donderdagavond 21 april in het EO-gebouw in Hilversum en via een livestream

4 april 2022 om 13:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Samen nadenken over de toekomst van de kerk. Dat gebeurt tijdens het symposium ‘Kerk en ik: Match made in heaven?!’ op donderdagavond 21 april. EO-presentator Elbert Smelt vervolgt in een avondvullend programma zijn zoektocht naar de toekomst van de kerk. Wat heeft de kerk millennials te bieden en waarom vindt juist deze doelgroep het zo lastig zich te binden aan de kerk? Met onder andere Tabitha van Krimpen, Reinier Sonneveld en Kees van Ekris duikt Elbert in het thema ‘Wat heb ik aan de kerk’. Kaarten voor dit symposium zijn gratis te reserveren via eo.nl/kerkenik. De gesprekken zijn terug te kijken via het EO-YouTubekanaal en terug te luisteren via podcastafleveringen.  

In de verschillende gespreksrondes gaat Elbert met zijn gasten in gesprek over relevante en actuele vragen die leven in de kerken. In de eerste ronde zitten Jan Martijn Abrahamse, Esther Stoorvogel, Eric Rufyiritana, Dorina Nauta en David van der Meulen aan tafel om met elkaar na te denken over de vragen ‘Wat zoek ik in een kerk? Wat is kerkzijn precies en zijn de antwoorden op deze vragen veranderd ten opzichte van 20 jaar geleden?’

Na een muzikale onderbreking schuiven Tabitha van Krimpen, Kees van Ekris, Reinier Sonneveld en Nelleke Plomp aan om in de tweede ronde met elkaar door te praten over de vragen ‘Hoe is spiritualiteit veranderd? Heb ik daar de kerk voor nodig en heeft de kerk mij nodig? Wat zoeken millennials en hoe sluit je daar als kerk op aan?’. 

Met elkaar de verdieping opzoeken en het gesprek aangaan over geloven vandaag de dag is een belangrijk thema voor de EO. Door dit symposium, samen met de Christelijke Hogeschool Ede, Protestantse Kerk Nederland en MissieNederland te organiseren, wordt dit geloofsgesprek gefaciliteerd.

Symposium bijwonen

Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar om dit symposium bij te wonen. Deze kaarten zijn te reserveren via eo.nl/kerkenik. Daarnaast is het symposium te volgen via een livestream.

Over de podcast

In de EO-podcast ‘Kerk en ik’ gaat Elbert op zoek naar de essentie en de toekomst van de kerk. Heeft het concept kerk nog een toekomst? Wat is de essentie van kerk zijn? Hoe ziet de kerk van de toekomst eruit? En welke positieve ontwikkelingen zijn er te zien? Daarvoor gaat Elbert in gesprek met verschillende gasten; van zijn eigen familie tot zijn dominee en van theologen tot christelijke artiesten.

Meld je aan

Meer nieuws van MissieNederland

Ready Set Go dag vindt op zaterdag 10 juni live plaats in Putten

Wanneer ouders naar het buitenland gaan voor een zendingsmissie, heeft dit impact op het hele gezin. Daarom organiseren …
Lees verder

GroenGelovig 2023 op zaterdag 21 oktober in De Basiliek in Veenendaal

Rozemarijn van ’t Einde, Evert-Jan Ouweneel, Paul Schenderling en Ruth Valerio zijn de eerste sprekers van GroenGe…
Lees verder

Kerkenpakket over doorwerking Nederlandse slavernijverleden

Micha Nederland komt met een kerkenpakket over de doorwerking van ons slavernijverleden, met als titel: ‘Gedeeld v…
Lees verder