Hoe geef je tiener- en jongerenwerk vorm in tijden waarin je jeugdwerkontmoetingen niet doorgaan? Hieronder vind je tips en links naar materialen om je verder te helpen.   

Martine-Versteeg.png"Juist in deze tijd kun je als kerk tot steun zijn voor de gezinnen in en om jouw kerk heen. Jeugdwerk is de plek waar kinderen, tieners en jongeren leeftijdsgenoten en Jezus-volgende rolmodellen ontmoeten. Een plek waar open gesprekken plaatsvinden over angsten, moeiten, passies en vreugde. Laat het jeugdwerk niet vallen! "

Martine ziet kansen voor de kerk

Voor tienerleiders

Straatjeugdwerk vormgeven

Als straatjeugdwerker je werk onder kwetsbare jongeren voort te zetten? Youth for Christ schreef er een blog over.
Ontdek meer

Goed online jeugdwerk

Nederlands Jeugdinstituut schreef een brochure: Online Jongerenwerk: Werken in de online leefwereld van jongeren
Ontdek meer

Eerste Hulp Bij Quarantaine en erna

HGJB, Jong Protestant en Youth for Christ ontwikkelde het e-book EHBQ om tienerwerkers te ondersteunen in hun taak.
Ontdek meer

IMPACT Challenge

Jonathan Pellegrom auteur van 'De 5 Gewoontes' geeft online trainingen via Spotify om meer impact te hebben op jongeren.
Ontdek meer

Inspiratie en ontspanning

william-iven-TMOeGZw9NY4-unsplash.jpg

Stuur je jongeren de podcast JONG

HGJB verzamelde de materialen en tips die zij hadden om jeugdwerk vorm te geven. Deel de podcast JONG, de HGJB podcast voor Jongeren Onderweg Naar God. In de podcast ga je  we opzoek naar wat de Bijbel zegt en gaan we moeilijke vragen niet uit de weg.

Ontdek meer

movie

Kijk een film met een boodschap

Daag je jongeren uit om een film met een boodschap te kijken, deel een ‘gespreksformulier’ en ga daarna, of later in de week, online met elkaar in gesprek. CGJO verzameld voor jou filmtips met recensie en gespreksstof. 

Ontdek meer

download (2).jpg

Je bent niet in je eendje!

Youth for Christ start met de actie Je bent niet in je eendje. Zo'n 1000 pakketten wordenuitgedeeld aan de jongeren om te laten merken: jij bent niet in je eentje. Elke jongere krijgt een tas gevuld met een persoonlijke kaart, een badeendje, spelletje, magazine, een stressballetje, een strip en natuurlijk een wc-rol. Leuke tip voor je eigen jongeren om een tas te geven, of ondersteun de actie met een gift.

Ontdek meer

Gaurians of Ancora.png

Gaurdians of Ancora

Gaurdians of Ancora is een online game waarin kinderen van 8 tot en met 12 jaar in een virtuele wereld komen waar bijbelverhalen tot leven komen. Nu nog in het engels. Een spel wat is ontwikkeld door de Internationale Bijbel Bond

Ontdek meer

grzegorz-walczak-yoIIPcrWhjI-unsplash.jpg

Sluit aan bij online community’s

Heb je zelf niet veel mogelijkheden om online jeugdwerk vorm te geven? Moedig jouw tieners aan om zich aan te sluiten bij een christelijke online community. Hoe mooi als jouw tieners online andere christelijke jongeren en christelijke influencers ontmoeten.   

Ontdek meer

INNOV8-podcast Online Jeugdwerk

Door de maatregelen rond de corona-epidemie verplaatst de focus in het jeugdwerk van offline naar online ontmoetingen. Wat zijn de voor- en nadelen van online jeugdwerk? Waar moet je op letten als je online jeugdwerk vormgeeft? Een aflevering die jou helpt om in deze tijd in contact te blijven met de kinderen, tieners en jongeren in en om jouw kerk.

Ga naar podcast
online jeugdwerk podcast.jpeg

Inhoudelijke programma's

In gesprek over Corona

Jong Protestant ontwikkelde een programma over corona om met jouw tieners en jongeren in gesprek te gaan.
Ontdek meer

Rock Solid online

Youth for Christ biedt gratis een online Rock Solid-programma aan.
Ontdek meer

YouTube-filmpjes met vragen

Stichting Stronglife maakte voor tieners een reeks video's met handige gespreksvragen, ook over corona.
Ontdek meer

Viral Geloofsgesprek

Young & Holy paste haar materiaal voor geloofsgesprekken aan naar Viral Geloofsgesprekken.
Ontdek meer

lumo-project-1.jpg

LUMO films in het Nederlands

One Hope heeft de films van het Lumo Project vertaald naar het Nederlands. Nu kunnen jouw tieners ook de verhalen bekijken in hun eigen taal. Goed om ook te gebruiken bij catechese/ onderwijs. 

Ontdek meer

teenstreet.jfif

Teenstreet@HOME

Afgelopen maand zou de jaarlijkse Teenstreet@HOME plaats vinden. Helaas kon de conferentie voor tieners niet doorgaan, maar hebben zij wel de toffe inhoud van het weekend beschikbaar gemaakt om nu nog met jouw tieners naar te kijken. 

Ontdek meer

Online groepsspellen

niu-niu-5HzOtV-FSlw-unsplash.jpg

Online detectivespel

Sonrise Zwolle ontwikkelde een online detectivespel. Via diverse sociale media accounts konden tieners chatten met mogelijke verdachten om zo uiteindelijk te proberen te achterhalen wie de schuldige is. Wanneer ze de schuldige ontdekt hadden, konden ze het antwoord sturen naar het telefoonnummer van de jeugdleider.

Download spel

jasmin-sessler-egqR_zUd4NI-unsplash.jpg

Online bingo

Tijdens de online ontmoeting voor jeugdwerkprofessionals van het INNOV8-netwerk, werd het idee genoemd van een levend bingo. Als je online gaat via Skype, Zoom of met een ander conference call-programma kun je de tieners steeds opdrachten geven om iets in huis te zoeken. Zodra ze het voorwerp via hun camera laten zien, kan deze van de lijst worden afgestreept. Leuk om natuurlijk ook passende voorwerpen bij deze corona-tijden te kiezen zoals een wc-rol of asperines. Wie als eerste 8 voorwerpen heeft gevonden heeft bingo!

89950346_2855444734501156_150092150464315392_n.jpg

Insta Challenge

Zitten jij en jouw tieners op Instagram? Doe een Insta Challenge! Jeugdwerkers van PG Emmen ontwikkelden een Insta Challenge waarin de tieners steeds opdrachten krijgen waar ze twee dagen aan mogen werken. Lukt het ze om de opdracht te voltooien dan krijgen ze punten. Wie de meeste punten heeft aan het einde van de week, heeft gewonnen.

Download het spel

maffia spel.jpg

Tips van YOU!NG

YOU!NG verzamelde diverse tips rond corona in een blog. Daarin staan ook diverse leuke ideeën voor online spellen met jouw tieners, zoals Speadsheet tikkertje, Houseparty app en meer. Bovendien ontwikkelde zij een online Maffia spel om samen met jouw jongeren te doen. Hierin denken jongeren ook na over de goede en minder goede kanten van sociale media

Ontdek meer

liana-mikah-CJsZKL8urxI-unsplash.jpg

Tienerclub ideeën

Wijkgebouw de Bron in Rotterdam experimenteerde met hun kinderclub hoe zij dat online konden doen. Al hun tips verzamelde zij in een pdf. Veel van de tips zijn ook bruikbaar voor tienerclubs.

Ontdek meer

annie-spratt-W0pMGlPogow-unsplash.jpg

Zoom tienergroep

Een Engelse website verzamelde allerlei spelletjes die je via Zoom kunt spelen met jouw tieners. Van Pictionary, levend bingo tot aan Triviant. 

Ontdek meer

Logo INNOV8.png

NNOV8 is een netwerk van professionals in en om de kerk met hart voor de volgende generaties. Dit netwerk van meer dan 600 professionals deelt graag haar kennis en expertise met kerken. Zo bewegen we samen de kerk voor de volgende generaties.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bekijk ook de andere overzichtspagina's

Meer tips om jeugd en gezin te ondersteunen tijdens de coronacrisis

of ga terug naar jeugd en gezin

De grootste christelijke alliantie van Nederland

Samen moedigen we Nederland aan mee te doen aan Gods (wereldwijde) missie!

Ontdek meer
  • 6deelnemende kerkgenootschappen
  • 114deelnemende organisaties
  • 207deelnemende geloofsgemeenschappen
  • 428persoonlijk deelnemers