Online community's

27 mei 2019
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door: Martine Versteeg

Tieners en jongeren zijn in een levensfase waarin de groep van leeftijdsgenoten erg belangrijk is. Ze spiegelen zich aan de groep om zo gaande weg te komen tot hun eigen identiteit. Een goede groep geeft ook het gevoel van veiligheid en geborgenheid. Als kerk is het waardevol om zo’n groep te bieden. Maar wat als jouw kerk maar een kleine groep tieners en jongeren hebt?

Binnen het netwerk van MissieNederland bieden diverse deelnemende organisaties online community’s aan voor jongeren. Want jongeren vinden elkaar online en vinden ook hun rolmodellen online.

En dan is het natuurlijk fantastisch als de tieners in jouw kerk, online andere christelijk jongeren ontmoeten. Een plek waar gepassioneerde christelijke rolmodellen hen prikkelen en inspireren om te groeien in geloof en te leven vanuit het voorbeeld van Jezus.

Ook als jeugdwerker geven de online community’s jou input om in jouw offline ontmoetingen aan te haken bij wat speelt bij jouw tieners en jongeren. De meeste online community’s organiseren ook jeugdwerk events waar jij met jouw groep naar toe kunt gaan. Ook kunnen online community’s helpen wanneer tieners ergens in willen groeien. Zelfs als ze bijvoorbeeld willen leren minder vaak online te zijn.

EO-BEAM 
EO-BEAM is het jongerenmerk van de EO. Zij vormen via allerlei sociale media kanalen, zoals WhatsApp, YouTube en Instagram een jongeren community van duizenden jongeren. Jongeren kunnen persoonlijk vragen appen, waar de BEAM-redactie op antwoordt.

Huis van Belle 
Huis van Belle richt zich op tienermeiden. Via hun glossy magazine, sociale media, blogs en online forum vormen zij met duizenden meiden een online community. In die online community staan de vragen die tienermeiden bezig houden centraal.

MOVE
MOVE maakt dagelijks inspirerende verhalen over wie God is in het leven van mensen. Door deze verhalen te delen op socials is MOVE positief aanwezig in de belevingswereld van jongeren.

Stronglife 
Stronglife helpt christelijke tieners via YouTube-filmpjes te groeien in hun geloof. Zo worden hun vragen via de filmpjes beantwoordt. Ook via Instagram is er onderling contact en worden vragen beantwoord van tieners.

Nog meer aanbod uit ons netwerk

Kinderwerkmateriaal

Welk kindermateriaal gebruik jij voor het kinderwerk in of om jouw gemeente? Er is veel materiaal te vinden. En dat is m…
Lees verder

Tienermateriaal

Ben jij op zoek naar tienermateriaal voor jouw tienerclub of catechese groep? Wij hebben het tienermateriaal uit het Mis…
Lees verder

Aanbod van Samen Jong-partners

Zestien aangesloten organisaties bij MissieNederland hebben zich verenigd in het netwerk Samen Jong. Zij geloven in de…
Lees verder