Online community's

27 mei 2019
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door: Martine Versteeg

Tieners en jongeren zijn in een levensfase waarin de groep van leeftijdsgenoten erg belangrijk is. Ze spiegelen zich aan de groep om zo gaande weg te komen tot hun eigen identiteit. Een goede groep geeft ook het gevoel van veiligheid en geborgenheid. Als kerk is het waardevol om zo’n groep te bieden. Maar wat als jouw kerk maar een kleine groep tieners en jongeren hebt?

Binnen het netwerk van MissieNederland bieden diverse deelnemende organisaties online community’s aan voor jongeren. Want jongeren vinden elkaar online en vinden ook hun rolmodellen online.

En dan is het natuurlijk fantastisch als de tieners in jouw kerk, online andere christelijk jongeren ontmoeten. Een plek waar gepassioneerde christelijke rolmodellen hen prikkelen en inspireren om te groeien in geloof en te leven vanuit het voorbeeld van Jezus.

Ook als jeugdwerker geven de online community’s jou input om in jouw offline ontmoetingen aan te haken bij wat speelt bij jouw tieners en jongeren. De meeste online community’s organiseren ook jeugdwerk events waar jij met jouw groep naar toe kunt gaan. Ook kunnen online community’s helpen wanneer tieners ergens in willen groeien. Zelfs als ze bijvoorbeeld willen leren minder vaak online te zijn.

EO-BEAM 
EO-BEAM is het jongerenmerk van de EO. Zij vormen via allerlei sociale media kanalen, zoals WhatsApp, YouTube en Instagram een jongeren community van duizenden jongeren. Jongeren kunnen persoonlijk vragen appen, waar de BEAM-redactie op antwoordt.

Huis van Belle 
Huis van Belle richt zich op tienermeiden. Via hun glossy magazine, sociale media, blogs en online forum vormen zij met duizenden meiden een online community. In die online community staan de vragen die tienermeiden bezig houden centraal.

Stronglife 
Stronglife helpt christelijke tieners via YouTube-filmpjes te groeien in hun geloof. Zo worden hun vragen via de filmpjes beantwoordt. Ook via Instagram is er onderling contact en worden vragen beantwoord van tieners.

Nog meer aanbod uit ons netwerk

Bidden met jeugd

Ben jij op zoek naar tips, materiaal en artikelen om jeugd te inspireren en activeren voor gebed? Wij zetten artikelen, …
Lees verder

Kerst en Nieuwjaar 2021/2022

Denk je na over hoe je kerst en oud en nieuw in de gemeente viert? MissieNederland verzamelt voor jou alle materialen en…
Lees verder

Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

Kinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Uit onderzoek blijkt dat ouders hun …
Lees verder