Online community's

KerkenToolkit

27 mei 2019
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Toolkit_beeldmerk_grijsTieners en jongeren zijn in een levensfase waarin de groep van leeftijdsgenoten erg belangrijk is. Ze spiegelen zich aan de groep om zo gaande weg te komen tot hun eigen identiteit. Een goede groep geeft ook het gevoel van veiligheid en geborgenheid. Als kerk is het waardevol om zo’n groep te bieden. Maar wat als jouw kerk maar een kleine groep tieners en jongeren hebt?

Binnen het netwerk van MissieNederland bieden diverse deelnemende organisaties online community’s aan voor jongeren. Want jongeren vinden elkaar online en vinden ook hun rolmodellen online.

En dan is het natuurlijk fantastisch als de tieners in jouw kerk, online andere christelijk jongeren ontmoeten. Een plek waar gepassioneerde christelijke rolmodellen hen prikkelen en inspireren om te groeien in geloof en te leven vanuit het voorbeeld van Jezus.

Ook als jeugdwerker geven de online community’s jou input om in jouw offline ontmoetingen aan te haken bij wat speelt bij jouw tieners en jongeren. De meeste online community’s organiseren ook jeugdwerk events waar jij met jouw groep naar toe kunt gaan. Ook kunnen online community’s helpen wanneer tieners ergens in willen groeien. Zelfs als ze bijvoorbeeld willen leren minder vaak online te zijn.

EO-BEAM 
EO-BEAM is het jongerenmerk van de EO. Zij vormen via allerlei sociale media kanalen, zoals WhatsApp, YouTube en Instagram een jongeren community van duizenden jongeren. Jongeren kunnen persoonlijk vragen appen, waar de BEAM-redactie op antwoordt.

Huis van Belle 
Huis van Belle richt zich op tienermeiden. Via hun glossy magazine, sociale media, blogs en online forum vormen zij met duizenden meiden een online community. In die online community staan de vragen die tienermeiden bezig houden centraal.

MOVE
MOVE maakt dagelijks inspirerende verhalen over wie God is in het leven van mensen. Door deze verhalen te delen op socials is MOVE positief aanwezig in de belevingswereld van jongeren.

Stronglife 
Stronglife helpt christelijke tieners via YouTube-filmpjes te groeien in hun geloof. Zo worden hun vragen via de filmpjes beantwoordt. Ook via Instagram is er onderling contact en worden vragen beantwoord van tieners.

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Toeleven naar Pasen 2024

Wil je met jouw gemeente toeleven naar Pasen? Dan ben je op de juiste pagina! Hier vind je namelijk de initiatieven vanu…
Lees verder

Kerst en advent 2023

Hoe geef je vorm aan advent en kerst? Er zijn vele initiatieven vanuit de deelnemers van MissieNederland. We maakten er …
Lees verder

Kinderwerkmateriaal

Welk kindermateriaal gebruik jij voor het kinderwerk in of om jouw gemeente? Er is veel materiaal te vinden. En dat is m…
Lees verder