Wat betekent het dat mijn gemeente deelnemer is van MissieNederland?

Is jouw gemeente deelnemer van MissieNederland? Dan is jouw gemeente onderdeel van een netwerk dat samen de lokale kerk in beweging wil brengen om de missie van Jezus uit te leven in wijk en wereld.

Lees hieronder wat het betekent dat jouw gemeente deelnemer is. Ontdek hoe jij jouw kerk kunt helpen om in beweging te komen voor de samenleving, de wereldwijde missie en de volgende generaties. 

MissieNederland in een notendop

MissieNederland_OnzeMissie.svgMissieNederland is een netwerkorganisatie die samen met haar deelnemers de lokale kerk in beweging brengt om de missie van Jezus uit te leven in wijk en wereld. 

Dit doen we vanuit drie clusters: kerk & samenleving, kerk & global missions en kerk & jeugd. We delen de al aanwezige kennis en expertise van de honderderden aangesloten organisaties om lokale kerken in beweging te brengen. We signaleren en agenderen thema's die de kerk belemmert om de missie van Jezus uit te leven. We zorgen voor veilige ontmoetingen waarin we kerken en experts aanmoedigen om rond die thema's de kerk verder in beweging te brengen. 

Meer over de dansvloer

Dansvloer-MissieNederland.jpg

Missionair gemeente zijn?!

Dat jouw gemeente deelnemer is van MissieNederland, betekent dat jouw gemeente zichzelf ziet als een missionaire gemeente. Maar wat betekent dat eigenlijk? We schreven een artikel waarin we drie kenmerken uitlichten van een missionaire gemeente

Lees het artikel

Team (1).jpg

Maak kennis met het team

Onder leiding van directeur Jan Wolsheimer, zet het team relatiemanagers van MissieNederland zich met hart en ziel in om vanuit eigen focus bij te dragen aan het in beweging brengen van de kerk. Zij brengen mensen en expertise bij elkaar. 

Ontmoet het team

Goed voor jou om te weten

bill-oxford--fGqsewtsJY-unsplash.jpg

Beweeg de kerk-trajecten

MissieNederland signaleert thema’s die de kerk belemmeren om die missie uit te leven en zetten de kerk vervolgens rond die onderwerpen in beweging. In Beweeg de kerk-trajecten verzamelen mensen uit het netwerk zich om een zo’n thema concreet aan te pakken. Daarbij kennen we twee soorten trajecten: een innovatietraject en een toepassingstraject. In toepassingstrajecten brengen we deelnemende gemeenten bij elkaar met een verlangen om in beweging te komen rond eenzelfde thema. In innovatietrajecten brengen we experts rond een bepaald thema bij elkaar om te kijken hoe en wat er nodig is aan innovatie om de lokale kerk verder te helpen op dit gebied.

Bekijk de trajecten

alessandro-bianchi-_kdTyfnUFAc-unsplash.jpg

Waar een netwerk sterk in is

Het MissieNederland-netwerk bestaat uit meer dan honderd deelnemende organisaties. Zij hebben veel kennis en expertise in huis als het gaat om het uitleven van de missie van Jezus. Bekijk onze overzichtspagina's met de titel Waar een netwerk sterk in is om een indruk te krijgen. Vind overzichten van kinder- of tienermateriaal, een lijst met inspirerende missionaire podcasts en ontdek welke initiatieven gericht zijn op het bereiken van mensen in gebieden waar weinig christenen wonen. 

Bekijk de overzichten

onlineprinters-oIpJ8koLx_s-unsplash.jpg

Inspiratie via mail

Blijf op de hoogte van de nieuwste materialen, events en ontwikkelingen uit het MissieNederland-netwerk. MissieNederland heeft diverse nieuwsbrieven. Blijf bijvoorbeeld op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van wereldwijde missie. Of ontvang tien keer per jaar een nieuwsbrief rond kerkelijk jeugdwerk, met nieuws uit het netwerk van meer dan 30 jeugdwerkorganisaties. Je kunt ook je inschrijven voor onze algemene Beweeg de kerk-nieuwsbrief. Hieronder vind je onze populairste nieuwsbrieven.

Bekijk alle nieuwsbrieven

Onze meest populaire nieuwsbrieven

Kerk en Global missions

Blijf op de hoogte van wat er speelt rondom Kerk & Global missions.
Aanmelden

Kerk & Jeugd

10 keer per jaar alles over jeugdwerk in en om de kerk.
Aanmelden

Week van gebed voor eenheid

Blijf op de hoogte van de Week van gebed. Met tips en alles wat je nodig hebt om voor te bereiden.
Aanmelden

MemberCare

Alles rondom zorg voor missionair werkers
Aanmelden

MissieNederland verbindt, versterkt en vertegenwoordigt evangelisch Nederland, uit passie voor Gods missie