Een boodschap van rust en vertrouwen aan het begin van de coronacrisis

Nederland werd in maart 2020, net als grote delen van de wereld, getroffen door het coronavirus. De situatie werd met de dag ernstiger en de maatregelen troffen steeds meer mensen direct. Als christenen zijn we niet immuun voor het leed en de onzekerheid die deze situatie met zich mee brengt. Maar we hoeven ons daar niet door te laten leiden. We mogen vertrouwen dat God ook in deze situatie de Heer is. Daarom organiseerden ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland een Dag van Nationaal Gebed op woensdag 18 maart 2020.

Kijk en luister naar de Dag van Nationaal Gebed

In vier centrale gebedsmomenten deelden vier gasten hun gebedsvraag en ging een voorganger met ons in gebed. De gebedsmomenten werden gepresenteerd door Marleen Stelling (EO). Daarna volgde op Groot Nieuws Radio de eerste van enkele gebedsavonden in het teken van de coronacrisis, gepresenteerd door Eunice Nahuis en Thijs Noorlandt.

Gebedsmoment 'Bidden en vertrouwen'

met Jurjen ten Brinke, René de Reuver en Sharon Kips

Gebedsmoment 'Bidden en omzien' 

met Jan van Keulen, Mirjam Kollenstaart en Pearl Jozefzoon

Gebedsmoment 'Bidden en het Koninkrijk'

met Matthijn Buwalda, Rick Wan en Tiemen Westerduin

Gebedsmoment 'Uw wil geschiede'

met Gor Khatchikyan, Jeanette Westerkamp, Kees Kraayenoord

Gebedsavond Groot Nieuws Radio

met Arjan Lock, Joline Zuidema, Ruben Flach, Jan Willem Janse, Mark de Boer en Wilfred Hardeman

Terugluisteren

Partners

 • ChristenUnie
  ChristenUnie
  ChristenUnie
  De ChristenUnie ziet het als haar missie te streven naar een samenleving die meer en meer functioneert naar Gods wil. Om dit doel te bereiken streeft zij ernaar op elk politiek niveau zo krachtig mogelijk vertegenwoordigd te zijn.
  ChristenUnie
 • Evangelische Omroep (EO)
  Evangelische Omroep (EO)
  Evangelische Omroep (EO)
  De EO wil laten zien dat er plek is voor geloof in elke situatie. Op de lichtste momenten, maar ook op de allerzwartste dagen. We willen er zijn voor mensen die op verschillende momenten in hun leven zoekende zijn. Voor mensen die op zoek zijn naar antwoorden, naar houvast, naar Gods liefde.
  Evangelische Omroep (EO)
 • Groot Nieuws Radio
  Groot Nieuws Radio
  Groot Nieuws Radio
  Groot Nieuws Radio wil een radiostation zijn waar christenen zich thuis voelen. Een station waar we elkaar versterken en aanscherpen voor het leven met God in de samenleving van vandaag. Een station waar christenen ontspannen naar kunnen luisteren.
  Groot Nieuws Radio
 • MissieNederland
  MissieNederland
  MissieNederland
  De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Maar hoe doe je dat? Dankzij het grootste christelijke netwerk van Nederland staan betrokken kerkleden er niet alleen voor, want wij geloven in de kerk. MissieNederland helpt jou om met je geloofsgemeenschap steeds weer een volgende stap te zetten bij het brengen van leven in de wereld.
  MissieNederland
 • Raad van Kerken in Nederland
  Raad van Kerken in Nederland
  Raad van Kerken in Nederland
  De Raad van Kerken bevordert
  1) de oecumenische dialoog. Het gaat daarbij zowel om de dialoog tussen de aangesloten kerken onderling, als die tussen de aangesloten kerken en andere kerken en geloofsgemeenschappen.
  2) de gezamenlijke dienst van de kerken aan de samenleving.
  Raad van Kerken in Nederland

Artikelen rondom de Dag van Nationaal Gebed

meer artikelen rondom kerk & corona

Wereldwijde dag van bidden & vasten op zondag 29 maart

De Wereld Evangelische Alliantie (WEA), waar MissieNederland onderdeel van is, heeft zondag 29 maart uitgeroepen tot een…
Lees verder

Tienduizenden bidders tijdens Dag van Nationaal Gebed

Via verschillende kanalen deden meer dan honderdduizend Nederlanders vandaag mee aan de Dag van Nationaal Gebed. Via een…
Lees verder

Tieners en jongeren doen mee aan de Dag van Nationaal Gebed

Tijdens de Dag van Nationaal Gebed op 18 maart krijgen ook tieners en jongeren de kans om mee te bidden via sociale medi…
Lees verder

Leren van de vroege kerk

Mockup-omgaan-met-corona.png“Kalm blijven, met compassie omzien naar anderen én voor alles het koninkrijk van God zoeken.” Dat is de kern van de belangrijke les die de vroege kerk ons leert in het omgaan met de uitbraak van het coronavirus, COVID-19. Joel News, een wekelijks e-zine over wereldzending, en netwerkorganisatie MissieNederland lanceerden gezamenlijk een whitepaper waarin wordt gekeken naar de omgang van de vroege kerk met ingrijpende epidemieën.

Lees verder