Tieners en jongeren doen mee aan de Dag van Nationaal Gebed

Live op Instagram bidden voor wie geraakt worden door corona

17 maart 2020 om 21:16
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Tijdens de Dag van Nationaal Gebed op 18 maart krijgen ook tieners en jongeren de kans om mee te bidden via sociale media. Gedurende de dag gaan jeugdwerkorganisaties Huis van Belle en Stronglife live op Instagram in aansluiting op de centrale gebedsmomenten tijdens de dag. De samenwerking tijdens de gebedsdag is een vervolg op een succesvolle online gebedsbijeenkomst voor tieners tijdens de afgelopen Week van Gebed in januari.

De Dag van Nationaal Gebed is geïnitieerd vanuit het besef dat gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen Zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden. De gebedsdag is geïnitieerd door ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken.

“Via een pol gaf 66% van de tieners die ons volgen via YouTube en Instagram aan dat zij de situatie rond de corona-epidemie spannend vinden", aldus Jeroen voor ’t Hekke van Stronglife. Medewerkers van Huis van Belle zien dat de tienermeiden waar zij contact mee hebben ook wel de behoefte hebben om iets te gaan doen. Joyce den Engelse, directeur van Huis van Belle: “Er leeft veel, ook onder de tienermeiden waarmee wij in contact staan. Gelukkig zien we dat we juist ook nu van betekenis voor elkaar kunnen zijn. Daarom vinden we het gaaf om met alle tieners van ons land mee te kunnen doen aan de Nationale Dag van Gebed. Samen staan we sterk!”

Dag van Nationaal Gebed voor tienersAansluitend op de centrale gebedsmomenten op www.nationaalgebed.nl, starten beide organisaties via hun Instagramaccounts gezamenlijk een livestream. Dit zal zijn om 9.30 uur, 12.30 uur en 15.30 uur. Tieners kunnen tijdens de online ontmoeting gebedspunten delen en worden uitgedaagd om samen in gebed te gaan. De accounts zijn te vinden via instagram.com/huisvanbelle en instagram.com/stronglifenl

Naast het initiatief van Huis van Belle, Stronglife en MissieNederland besteden ook jongerencommunity’s MOVE en EO BEAM aandacht aan de gebedsdag in hun dagelijkse live-uitzendingen om respectievelijk 15.30 en 16.00 uur.

Meer nieuws van MissieNederland

Ready Set Go dag vindt op zaterdag 10 juni live plaats in Putten

Wanneer ouders naar het buitenland gaan voor een zendingsmissie, heeft dit impact op het hele gezin. Daarom organiseren …
Lees verder

Netwerk MemberCare organiseert toerustingsdag rondom kinderen in zending

Wanneer ouders naar het buitenland gaan voor een zendingsmissie, heeft dit impact op het hele gezin, ook op de kinderen.…
Lees verder

Materialen Week van gebed voor eenheid 2023 beschikbaar: Doe goed, zoek recht

Plaatselijke werkgroepen kunnen vanaf vandaag volop aan de slag met de voorbereidingen voor de Week van gebed voor eenhe…
Lees verder