Tieners en jongeren doen mee aan de Dag van Nationaal Gebed

Live op Instagram bidden voor wie geraakt worden door corona

17 maart 2020 om 21:16
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door: Martine Versteeg

Tijdens de Dag van Nationaal Gebed op 18 maart krijgen ook tieners en jongeren de kans om mee te bidden via sociale media. Gedurende de dag gaan jeugdwerkorganisaties Huis van Belle en Stronglife live op Instagram in aansluiting op de centrale gebedsmomenten tijdens de dag. De samenwerking tijdens de gebedsdag is een vervolg op een succesvolle online gebedsbijeenkomst voor tieners tijdens de afgelopen Week van Gebed in januari.

De Dag van Nationaal Gebed is geïnitieerd vanuit het besef dat gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen Zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden. De gebedsdag is geïnitieerd door ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken.

“Via een pol gaf 66% van de tieners die ons volgen via YouTube en Instagram aan dat zij de situatie rond de corona-epidemie spannend vinden", aldus Jeroen voor ’t Hekke van Stronglife. Medewerkers van Huis van Belle zien dat de tienermeiden waar zij contact mee hebben ook wel de behoefte hebben om iets te gaan doen. Joyce den Engelse, directeur van Huis van Belle: “Er leeft veel, ook onder de tienermeiden waarmee wij in contact staan. Gelukkig zien we dat we juist ook nu van betekenis voor elkaar kunnen zijn. Daarom vinden we het gaaf om met alle tieners van ons land mee te kunnen doen aan de Nationale Dag van Gebed. Samen staan we sterk!”

Dag van Nationaal Gebed voor tienersAansluitend op de centrale gebedsmomenten op www.nationaalgebed.nl, starten beide organisaties via hun Instagramaccounts gezamenlijk een livestream. Dit zal zijn om 9.30 uur, 12.30 uur en 15.30 uur. Tieners kunnen tijdens de online ontmoeting gebedspunten delen en worden uitgedaagd om samen in gebed te gaan. De accounts zijn te vinden via instagram.com/huisvanbelle en instagram.com/stronglifenl

Naast het initiatief van Huis van Belle, Stronglife en MissieNederland besteden ook jongerencommunity’s MOVE en EO BEAM aandacht aan de gebedsdag in hun dagelijkse live-uitzendingen om respectievelijk 15.30 en 16.00 uur.

Meer nieuws van MissieNederland

Seminars terugkijken van de Pinksterconferentie 2022

Samen met stichting Opwekking en diverse partners uit ons netwerk, organiseerde Missienederland tijdens de Pinksterconfe…
Lees verder

Nieuw boek en netwerk ‘Samen Jong’ helpen bij kerkzijn met álle generaties

Zaterdag 18 juni presenteren MissieNederland en KokBoekencentrum de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden voor een kerk…
Lees verder

MissieNederland-seminars tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking

Samen met stichting Opwekking en diverse partners uit ons netwerk, organiseert Missienederland tijdens de Pinksterconfer…
Lees verder