Tienduizenden bidders tijdens Dag van Nationaal Gebed

Duizenden gebedsverzoeken voor o.a. hulpverleners, overheid, familie en ouderen

18 maart 2020 om 20:09
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door: Jan Willem Janse
Via verschillende kanalen deden meer dan honderdduizend Nederlanders vandaag mee aan de Dag van Nationaal Gebed. Via een online gebedsmuur werden gebedsverzoeken ingediend voor onder meer hulpverleners, de overheid, familieleden en mensen die belangrijke beslissingen moeten nemen. Zo’n zeventigduizend mensen keken mee naar een livestream waar EO-presentatrice Marleen Stelling sprekers, bidders en artiesten ontving. Via Groot Nieuws Radio luisterden ook tienduizenden christenen mee.
Terwijl om 19.00 uur in heel Nederland kerkklokken te horen waren, sloot Jeannette Westerkamp de Dag van Nationaal Gebed af met het uitspreken van het ‘Onze Vader’, een gebed dat christenen in Nederland en overal in de wereld met elkaar verbindt.

Initiatiefnemer Mark de Boer: “Het woord dat deze dag voor mij kenmerkt is: ongekend. De betrokkenheid vanuit heel Nederland, België en ver daarbuiten overtrof al mijn verwachtingen. Ik ben er stil van. En het is na vandaag niet afgelopen. We blijven bidden en komen ook in actie, zoals je kunt terugzien in het initiatief #Nietalleen dat vandaag ook werd gelanceerd.” 

Op een digitale gebedsmuur zijn  ruim tweeduizend gebedsverzoeken achtergelaten. Onderwerpen daarbij zijn onder meer gebed voor hulpverleners, daklozen en voedselbanken, de overheid en gezinsrelaties. 

ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland organiseerden vandaag een Dag van Nationaal Gebed. Omdat gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen Zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden.

Presentatrice Marleen Stelling: “ Het was een hele mooie, ontroerende dag. In mij zit ook een scepticus die denkt: bidden? Heeft dat zin? Moeten we niet vooral aan het werk? Maar ik heb echt gezien hoe gebed de mensen die ik mocht ontmoeten voedt, juist in deze tijd. Ik neem het zelf ook mee, om niet moedeloos te worden, maar te proberen om lichtpuntjes te tellen, ook als het alleen maar donker lijkt om ons heen.”

De centrale gebedsmomenten en de gebedsmuur zijn te vinden op www.nationaalgebed.nl

Meer nieuws van MissieNederland

Micha Zondag 2022: Voel jij je thuis in een schuldig systeem?

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 16 oktober 2022 na te denken over het systeem waarin we lev…
Lees verder

Week van gebed voor eenheid 2023 wil verbinding brengen waar racisme voor verdeeldheid zorgt

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aan…
Lees verder

Nieuw boek Samen Jong biedt 6 waarden voor een kerk met alle generaties

KokBoekencentrum en MissieNederland presenteren zaterdag 18 juni de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden van een kerk …
Lees verder