De Wereld Evangelische Alliantie (WEA), waar MissieNederland onderdeel van is, heeft zondag 29 maart uitgeroepen tot een Wereldwijde dag van bidden & vasten, te midden van de corona-pandemie. 


Kon je op 29 maart zelf niet meedoen? Of hoorde je e er te laat van? Kies dan gerust een andere dag. De handleiding met gebedspunten en ideeën voor activiteiten is op elke dag te gebruiken, kun je op deze pagina downloaden.

Handleiding-bidden-vasten.pngDownload de handleiding

De World Evangelical Alliance schreef een handleiding voor bij deze dag van bidden en vasten. Diverse modules begeleiden je door de dag. Ze helpen je om je zorgen, je gemeenschap, je land en de hele wereld voor Gods troon te brengen. 

Downloaden

This document is also available in English.

De ervaring van Lex en Tjitske

"Toen we de uitnodiging voor de dag van bidden & vasten ontvingen, moesten we hier even over nadenken. Naast de Nacht van Gebed van Open Doors hebben wij geen ervaring met zulke lange gebedstijden. Ook echt vasten kennen we niet uit eigen ervaring. Toch horen we vaak van de zegeningen ervan. Daarom durfden we die stap wel te zetten.

Vanaf 9.00 uur hebben we elk heel uur een thema doorgebeden en de activiteiten gedaan die beschreven stonden. Onze ervaring: een dag vasten met zo'n prachtige liturgische hulp is prima te doen! Tussendoor belden we mensen en schreven we brieven en kaarten, zoals voorgesteld in de handleiding.

We begonnen met een schuldbelijdenis. Daarna lazen we veel in Gods Woord. We hebben vervolgens veel gebeden, veel geschreven, veel gedronken, niets gegeten, geen honger gehad. 's Avonds hebben we nog een kerkdienst gevolgd en om 21.00 uur rondden we af met de laatste gebeden. Daarna aten we twee boterhammen. Een dag van zo'n 12 uren bidden, goed en fijn om te doen, vooral samen.

Het materiaal gaf ons een heel mooie basis om zo'n vasten- en gebedsdag door te brengen: het is helemaal niet moeilijk meer! Het is voor ons een belangrijke stap in ons geloofsleven geworden!"

Lex en Tjitske