World Servants lanceert nieuw projectseizoen met nieuwe directeur

World Servants

16 mei 2024 om 13:30
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

In 2025 bouwen met World Servants 850 jongeren aan verandering in ontwikkelingslanden én in Nederland. Samen met lokale gemeenschappen bouwen de deelnemers groepsgewijs aan voorzieningen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, inclusie, fair trade en duurzaamheid. Voor de gemeenschappen gaat met de komst van de voorzieningen een langgekoesterde wens in vervulling. In het pinksterweekend presenteert World Servants de nieuwe projecten. Tegelijk start Mark de Boer als nieuwe directeur-bestuurder.

Het nieuwe seizoen volgt op het huidige, waarin 725 deelnemers bouwen aan verandering op 19 verschillende plaatsen. Met de 850 deelnemers die in 2025 meebouwen zit World Servants weer op het niveau van 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis. In 2025 werkt World Servants weer in Bangladesh en Brazilië, voor het eerst sinds 2019 (Bangladesh) en 2022 (Brazilië). Net als in eerdere jaren bouwt World Servants in 2025 niet alleen ver weg, maar ook in Nederland aan verandering. In Utrecht bouwen deelnemers samen met cliënten van De Tussenvoorziening aan voorzieningen voor (ex) dak- en thuislozen.

World Servants gaat het nieuwe seizoen in met een nieuwe directeur-bestuurder. Na het vertrek van Janneke Plantinga en een interimperiode onder leiding van oud-directeur Jan Bosman, start Mark de Boer (53) per 21 mei. Voorheen was hij onder andere directeur van Agapè, Ark Mission, het partijbureau van de ChristenUnie en lid van het landelijke bestuur van de ChristenUnie.

Morgen, vrijdag 17 mei, maakt World Servants 25 nieuwe projecten voor de zomer van 2025 bekend. Deze projecten vinden plaats in Nederland en in 13 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, waar World Servants stabiele, vaak al lang lopende, relaties heeft met vaste lokale ontwikkelingsorganisaties. De werkvakanties zijn vanaf vrijdag 17 mei te vinden via www.worldservants.nl/werkvakanties. De projecten worden het hele weekend gepresenteerd op de Pinksterconferentie Opwekking, waar World Servants prominent aanwezig is op het jongerenterrein.

Het doel van een World Servants-project is tweedelig. Aan de ene kant helpt het project gemeenschappen structureel verder in hun ontwikkeling. Niet alleen door het gebouw wat wordt gerealiseerd, maar ook door toegenomen capaciteiten en een gevoel van waardigheid. Aan de andere kant zorgt de interactie met de gemeenschap voor blijvende verandering bij jongeren. Ze gaan na hun reis anders consumeren, hebben meer zelfvertrouwen, maken andere keuzes voor de toekomst en worden maatschappelijk actiever. Iedere euro die de samenleving in een jongere investeert, wordt 3,8 keer terugverdiend.

Lees verder 

Meer nieuws van MissieNederland

Bijbelvertaalwerk groeide nog nooit zo snel

Met Pinksteren hoorden velen in Jeruzalem het Evangelie in hun eigen taal. Duizenden kwamen tot geloof en de eerste kerk…
Lees verder

‘Van de ene generatie op de andere’

Wat was de invloed van vijftig jaar aanwezigheid van Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Nederland op kerk en zending in on…
Lees verder

Europese Member Care Consultatie (EMCC 2024) - Bruggen bouwen

De volgende EMCC vindt plaats in Boedapest, Hongarije van 18 - 21 maart 2024. Het thema is: Bruggen bouwen - koesteren v…
Lees verder