Zendingskinderen ontmoeten elkaar tijdens TCK-weekend

4 juni 2024 om 10:00
  • Profielafbeelding van Jiska Chin-A-Teh
    Door:
    Jiska Chin-A-Teh

TCK Nederland, een werkgroep van MissieNederland, organiseert van vrijdagavond 4 oktober tot en met zondag 6 oktober een weekend voor kinderen van zendingswerkers en andere kinderen die in het buitenland zijn opgegroeid: third culture kids (TCKs). Het weekend is voor tieners van de eerste klas middelbare school tot en met 20 jaar. Het thema is ‘Finding Home’ en het weekend vindt plaats bij De Herikon in Putten.

Het TCK-weekend is ontstaan vanuit een behoefte aan een ontmoetingsplek voor third culture kids. “Hun situaties zijn heel verschillend. Zo ook de landen waar ze gewoond hebben, het werk dat hun ouders daar deden. Toch herkennen ze elkaar en delen ze een ervaring.  Dat schept een band, ze voelen zich thuis bij elkaar. Het is altijd bijzonder om die herkenning te zien bij de jongeren”, vertelt een van de stafleden, die zelf ook een third culture kid is.

Het programma bestaat onder andere uit het samen nadenken over het thema: ‘Finding Home’, het bespreken van de uitdagingen van het terugkeren naar Nederland en samen ontdekken wat helpt om in Nederland (of waar dan ook) toch weer thuis te zijn. Hoe bouw je hier in Nederland bijvoorbeeld aan nieuwe vriendschappen en aan je vriendschap met God? Wat zijn de mooie en moeilijke kanten van third culture kid zijn? Ook is er tijd voor sport en spel, samen optrekken, gezelligheid, muziek en ontspanning. 

De kamp-coördinatoren zijn Natalie en Jonne Knevel, oprichters van Mission Kid.

Juniordag

Naast het weekend voor de tieners, wordt er momenteel achter de schermen gewerkt aan een TCK-Juniordag (in het najaar) voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Zodra er meer bekend is over de datum en locatie zal dit op de website en in de agenda van MissieNederland gecommuniceerd worden. 

Kosten en aanmelden

De kosten voor het weekend zijn €90 per deelnemer (€80 met vroegboekkorting tot en met 31 juli). Bij meer TCKs uit hetzelfde gezin krijg je €5 korting per extra TCK.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan - zolang er plek is - tot uiterlijk 30 september 2024.

Meer informatie en aanmelden

Meer nieuws van MissieNederland

Bidden voor moslims op bedevaart (hadj) naar Mekka

Eens per jaar komen moslims van over de hele wereld samen in Mekka, Saudi-Arabië, voor een vijfdaagse pelgrimstocht…
Lees verder

Reflecteren op EMCC 2024 - Bruggen bouwen

Hoe vat ik EMCC 2024 samen? Als statistieken? Bijna 200 deelnemers uit 22 landen, 1 spreker voor de overdenkingen, 1 ple…
Lees verder

World Servants lanceert nieuw projectseizoen met nieuwe directeur

In 2025 bouwen met World Servants 850 jongeren aan verandering in ontwikkelingslanden én in Nederland. Samen met …
Lees verder