Jongerenmateriaal

KerkenToolkit

1 april 2023
 • Profielafbeelding van Marit Wiersma
  Door:
  Marit Wiersma

Ben jij op zoek naar materiaal voor jouw jongerengroep? Hieronder hebben wij het aanbod voor 16+ op een rijtje gezet! Toolkit_beeldmerk_grijs

Naast kindermateriaal en tienermateriaal is er ook materiaal voor jongeren van 16 jaar en ouder. Dit zijn vooral kringmaterialen en materialen om een avond met jongeren te organiseren. Wel is het altijd goed om te beseffen dat materiaal een hulpmiddel is. Dus stel voor jezelf steeds de vraag: Waarom doen we deze activiteit eigenlijk? Wat willen we bereiken met het tienerwerk wat wij doen? En laat vervolgens je materiaal daarbij aansluiten.

 • BelievID van CGJO biedt gratis online clubprogramma’s aan. Voor jongeren vanaf 16 jaar is er Bijbelstudiemateriaal over onder andere de thema's 'Wie ben ik?', 'Wie is God?' en 'Relaties en seksualiteit'.
 • HGJB-jongerenwerk biedt een complete jongerenwerkmethode aan. De uitgebreide map bevat 80 verschillende programma's en een grote variatie aan werkvormen en Bijbelstudies. 
 • Jong Protestant biedt een handleiding om met jouw tiener- of jongerengroep een Bijbels Theater op te zetten. In de handleiding vind je een compleet programma om uiteindelijk een musical uit te kunnen voeren en meer te leren over de theologische achtergrond vna het Bijbelverhaal. 
 • Stay Solid is een programma van Youth for Christ voor jongeren van 16 jaar en ouder. Ieder programma bestaat uit een inloop, diverse gespreksonderdelen en een Biblebite. Samen duik je de Bijbel in om te ontdekken wie God is en wat hij vandaag de dag voor ons leven betekent. 
 • De Omega Cursus is een kosteloze cursus die je met een jongerengroep kunt doen. In de serie van 7 afleveringen worden 7 paradoxen aan de orde gesteld waar elke christen mee te maken heeft. De cursus bestaat uit stukjes drama, interviews, tutorials en opdrachten. 
 • Stichting Gave heeft materialen ontwikkeld die je helpen bij activiteiten met vluchtelingenjongeren. Er zijn verschillende ideeënboekjes, handreikingen en er is een startkit die je helpt om vluchtelingenjongeren in contact te brengen met jongeren uit jouw gemeente. 
 • De D-Trail: discipelschap in jouw geloofsgemeenschap. D-Trail is een traject van Alongsiders dat je kunt doen na bijvoorbeeld de Alpha cursus. In dit programma worden jongeren die Jezus hebben leren kennen uitgedaagd om als discipelen achter Jezus aan te gaan.

Hebben we nog iets gemist?

Het kan zomaar dat jij of jouw organisatie een dienst aanbiedt die helemaal past bij dit overzicht. Als jouw organisatie deelnemer is van MissieNederland plaatsen we jouw aanbod er graag bij. Stuur een mail naar: marit@missienederland.nl

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Tienermateriaal

Ben jij op zoek naar tienermateriaal voor jouw tienerclub of catechese groep? Wij hebben het tienermateriaal uit het Mis…
Lees verder

Aanbod van Samen Jong-partners

Negentien aangesloten organisaties bij MissieNederland hebben zich verenigd in het netwerk Samen Jong. Zij geloven in …
Lees verder

Leiderschapsontwikkeling

Wanneer je jongeren niet alleen klusjes, maar ook grotere en uitdagende verantwoordelijkheden geeft, zullen zij zich eer…
Lees verder