Bidden met jeugd

Waar een netwerk sterk in is

21 december 2021
 • Profielafbeelding van Martine Versteeg
  Door:
  Martine Versteeg

Ben jij op zoek naar tips, materiaal en artikelen om jeugd te inspireren en activeren voor gebed? Wij zetten artikelen, materiaal, events en tips uit het netwerk van MissieNederland voor jou op een rijtje om jeugd te inspireren voor gebed. 

Week van gebed voor eenheid - Glow in the darkJaarlijks organiseren MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland samen de Week van gebed voor eenheid. Voor deze gebedsweek ontwikkelen diverse organisaties ook materiaal voor kinderen en tieners. Kijk daarvoor op www.weekvangebed.nl/jeugd
Hiernaast bieden diverse organisaties uit het MissieNederland-netwerk materialen aan om met kinderen, tieners en jongeren te bidden en na te denken over de kracht van gebed.

Bidden met kinderen:

 • De Gebedsklapper geeft kant-en-klare gebeden voor gezinnen. 
 • De Samenleesbijbel geeft handvatten om bidden concreet te maken voor kinderen. Download gratis de themapagina over bidden.
 • Op de website Geloof in het gezin, een project waar CGJO bij betrokken is, vind je diverse tips en artikelen voor het bidden met kinderen. 
 • Bekijk een van de vele werkvormen rond bidden met kinderen in de werkvormendatabase van Jong Protestant.
 • Bekijk de Prayer Spaces at Home gebedsvormen van 24-7 Prayer. Speciaal ontwikkeld tijdens de lockdown om thuis ruimte te creëren voor gebed. 

Bidden met tieners:

Bidden met jongeren

 • 24-7 Prayer heeft bidden in haar missie staan! Dus op hun site is er veel materiaal en ideeen voor gebed voor jongeren (en volwassenen)!
 • De Prayer Course bestaat uit zes interactieve bijeenkomsten voor kleine groepen, op basis van het Onze Vader. Met het online cursusmateriaal kan iedereen zelf een Prayer Course organiseren. 
 • Maak met jouw jongeren een gebedsruimte in jouw gemeente. 24-7 Prayer geeft daar handvatten voor om daar goed invulling aan te geven.
 • IkzoekGod.nl van Agapè biedt een online cursus Bidden aan. Dit is een digitale cursus die jongeren zelf thuis op hun telefoon kunnen volgen. 

Bid- en dankdag

Veel kerken vieren biddag in het voorjaar en dankdag in het najaar. Diverse jeugdwerkorganisaties hebben hier materiaal voor:

 • HGJB heeft de Bid- en dankdagmap ontwikkeld, met materiaal voor jouw jeugdwerk om aan te sluiten bij dank- en biddag. 
 • Jong Protestant heeft ook voor bid- en dankdag diverse materialen in hun werkvormendatabase.Hebben we nog iets gemist?

Hebben we nog iets gemist?

Het kan zomaar dat jij of jouw organisatie een dienst aanbiedt die helemaal past bij dit overzicht. Als jouw organisatie deelnemer is van MissieNederland plaatsen we jouw aanbod er graag bij. Vul je aanbod in op deze pagina.

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Toeleven naar Pasen 2024

Wil je met jouw gemeente toeleven naar Pasen? Dan ben je op de juiste pagina! Hier vind je namelijk de initiatieven vanu…
Lees verder

Kerst en advent 2023

Hoe geef je vorm aan advent en kerst? Er zijn vele initiatieven vanuit de deelnemers van MissieNederland. We maakten er …
Lees verder

Kinderwerkmateriaal

Welk kindermateriaal gebruik jij voor het kinderwerk in of om jouw gemeente? Er is veel materiaal te vinden. En dat is m…
Lees verder