Sla links over
Hoofdinhoud

Aantal keer gelezen3

Sommige gemeenteleden zijn bang dat we met de vluchtelingen ook IS-strijders binnenhalen. Hoe kan ik daarop reageren?

column Jan.jpg

Deze vraag komt voort uit angst. Angst voor de islam en angst dat de gruwelijke beelden van televisie binnenkort ook in onze straat te zien zijn. Als christenen hoeven we ons niet te laten leiden door angst. Angst is een slechte raadgever en kan ons verlammen. Herhaaldelijk roept de Bijbel ons op om niet bang te zijn (Psalm 118:6, Psalm 23:4, Spreuken 29:25, Matteüs 10: 29-31, Hebreeën 13:6). Onze God is Emmanuël. Hij is erbij!

Ja, er is een kans dat er ook IS-strijders binnenkomen met de vluchtelingen (ook veel christenen trouwens). Maar Jezus roept ons op om onze vijand lief te hebben (Matteüs 5:43), radicaal en onvoorwaardelijk, zoals en omdat God ons eerst heeft liefgehad (1 Johannes 4), niet om ons eigen hachje veilig te stellen. Liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit (1 Johannes 4:18).

Er is op dit moment veel emotie rondom de berichtgeving over de vluchtelingenstroom. Het is belangrijk om nuchter te blijven en naar de feiten te kijken. Ons land heeft eerder met grote vluchtenstromen te maken gehad en kon daar toen mee omgaan.

Lees ook het artikel Ik dacht dat U een IS-terrorist was.

« Terug