Sla links over

Hoofdinhoud

Weg met Zending: (g)een plek voor zending in de kerk

vrijdag 08 februari 2019 00:00

 Datum/Tijd: vrijdag 08 februari 2019, 13:00 tot vrijdag 08 februari 2019, 16:30
 Thema: Weg met zending: (g)een plek voor zending in de kerk 
 Organisatie: MissieNederland en de Nederlandse Zendingsraad
 Locatie: Baptistengemeente Veenendaal
 Kosten: Gratis

 E-mail:

annemieke@missienederland.nl
 Website: www.missienederland.nl/wegmetzending
 Toelichting:

In een voortdurend veranderende wereld vragen velen zich af hoe zending vandaag de dag eruit moet zien. Moet zending verschuiven van organisaties naar de lokale kerk? Zou de focus op buitenlandse zending plaats moeten maken voor meer nadruk op een profetisch geluid van de kerk in de maatschappij? Of gaat het om een radicale heroverweging van wat we verstaan onder zending en haar praktijk?

Tijdens Weg met zending! gaan we hier samen over in gesprek. Dr. Paul Bendor-Samuel van het Oxford Centre for Mission Studies zal zijn kennis en ervaring met ons delen. Drs. Kathleen Ferrier zal hier vanuit haar expertise een inhoudelijke reactie op geven. Na de plenaire sessie zijn er workshops om in te gaan op diverse actuele thema’s als: Hoe kunnen we de hele gemeente betrekken bij zending? Wiens roeping is het eigenlijk? Is er ruimte voor wederkerigheid in zending?

Deze middag is bedoeld voor medewerkers van zendingsorganisaties, leden van zendingscommissies en anderen die verantwoordelijk zijn voor zendingsbeleid in de kerk.

« Terug