Sla links over

Hoofdinhoud

5 Tips voor het organiseren van een PrayerNight

jongen 114696439.jpgdonderdag 22 oktober 2015 17:12

Ieder jaar wordt er tijdens de Week van Gebed ook een PrayerNight georganiseerd, een gebedsavond voor en door jongeren. Maar hoe organiseer je nu zo’n avond? Met de volgende tips willen we je graag helpen.

.

 1. Doe het samen

  Stimuleer jongeren uit je gemeente om de PrayerNight zelf te organiseren en coach hen hierin. Betrek ook jongeren uit andere kerkelijke gemeenten uit je woonplaats erbij, zodat ook zij kunnen helpen met de voorbereidingen.

 2. Begin op tijd

  Begin op tijd met de voorbereidingen. Als je graag een spreker wilt uitnodigen, wacht dan niet te lang met uitnodigen. Informeer tijdig naar een locatie en start de promotie op.

 3. Nodig een spreker uit

  Uit voorgaande jaren is gebleken dat een spreker een heel bijzondere avond op kan leveren. Vanuit MissieNederland en de participerende organisaties is er een sprekerspool samengesteld met sprekers die graag naar een PrayerNight komen.

 4. Promoot je PrayerNight

  Zonder promotie weten jongeren ook niet dat er een PrayerNight is. Gebruik het beschikbare promotiemateriaal om de PrayerNight zoveel mogelijk aandacht te geven. Plaats berichtjes op Facebook en stuur persberichten naar de krant om bekend te maken dat er ook in jouw woonplaats een PrayerNight is. Informeer ook zoveel mogelijk lokale kerken. Vraag of je in de supermarkten en op andere plekken posters mag ophangen.

 5. Gebedsarmbandje

  Vanuit MissieNederland is er een gebedsarmbandje ontwikkeld met icoontjes die verschillende onderwerpen verbeelden om voor te bidden. Dit armbandje dient als een geheugensteuntje voor het dagelijks gebed. Het is leuk om tijdens de PrayerNight te gebruiken en je kunt de deelnemers meteen een leuke herinnering meegeven.

www.prayernight.nl

Labels
Geestelijk leven > Gebed > Soorten en vormen van gebed

« Terug naar Home