Sla links over

Hoofdinhoud

Zingeving op de Zuidas

zuidas.jpgmaandag 19 december 2011 16:26

Ondernemer Ruben van Zwieten hoopt vanuit de Protestantse Thomaskerk het hart van de Nederlandse zakenwereld menselijker te maken en Gods woord te verspreiden.

Ruben van Zwieten: “We organiseren onder andere existentiebijeenkomsten voor bestuurders van bedrijven. Daarin spreken we over de maatschappelijke opdracht van een onderneming, maar ook hoe je je eigen identiteit bewaart in een competitieve omgeving. Verder organiseren we Bijbelklassen, een Paas- en Kerstverhaal, een straatvoetbaltoernooi met jongeren uit achterstandswijken en een Valentijnsdate tussen zakenlui en senioren.

Op momenten dat je hoort dat een bejaarde dame met een bos bloemen bij de receptie van advocatenkantoor LoyensLoeff staat om haar Valentijnsdate te bedanken, weet je dat het leven op de Zuidas ineens een stuk menselijker is. Het gaat iedere keer om kleine gebeurtenissen die voortvloeien uit onze activiteiten, maar die enorm veel betekenen op een doorsnee werkdag.

Zo’n tweehonderd mensen wonen maandelijks een Bijbelklas bij. De meesten van hen maken voor het eerst kennis met de Bijbel. Vooral jongeren melden zich aan om iets van het cultuurgoed dat de Bijbel in hun ogen is, mee te krijgen. Ze staan er heel open voor. De verhalen krijgen, naar eigen zeggen, steeds meer invloed op hun leven.

Helaas is het kerkbezoek niet enorm toegenomen door Zingeving Zuidas. Ook omdat veel mensen niet op de Zuidas wonen. Desondanks hopen wij wel een gemeenschap te creëren. De harde kern bestaat nu uit zo’n 150 mensen die er regelmatig bij zijn. Een Paasverhaal wordt door 400 man bezocht, dus er is veel potentie.”

www.zingevingzuidas.nl

IDEAZ

Dit artikel werd geschreven voor IDEA 3 van 2011. IDEA is opgevolgd door IDEAZ, het praktijkblad over missionair kerk-zijn in wijk en wereld.

Kernwoorden: Gemeentestichting, evangelisatie, Zingeving Zuidas

Labels
Kerk naar buiten > Gemeentestichting > Praktijkvoorbeelden
Nieuwe website: voor de samenleving

« Terug naar Home

Archief > 2011 > december