Sla links over
Hoofdinhoud

Werkgroep Oosterse religies

maandag 15 december 2014 11:18

In 2015 start EA-EZA met een nieuwe werkgroep: Oosterse Religies. In Zuid-Oost Azië is het overgrote deel van de bevolking Hindoe of Boeddhist. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw hebben delen van deze godsdiensten ook ingang gevonden in het Westen.

Iedereen die vanuit een zendingsorganisatie, een kerk of persoonlijk missionair actief is onder Boeddhisten en Hindoes is van harte welkom. Ontmoet elkaar, wissel ervaringen uit en leer van elkaar over het wereldbeeld en mensbeeld van Boeddhisten en Hindoes en hoe het evangelie hierbij kan aansluiten en ingang kan krijgen.
Ds. Simon van der Lugt, jaren lang missionair predikant onder Hindoestanen in Rotterdam, deelt zijn gedachten over wat er gebeurt als het Oosterse wereldbeeld, het Westerse wereldbeeld ontmoet.

Naast een eerste kennismaking peilen we jullie behoeften en inventariseren we onderwerpen voor vervolgbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 3 februari 2015, 9.30 (inloop) – 12.15 op het kantoor van EA-EZA, Hoofdstraat 51, Driebergen.

Meer info en aanmelding bij Arjan Schoemaker (beleidsmedewerker integral mission)

« Terug