Sla links over
Hoofdinhoud

Christelijke goede doelen werken samen in ActHope

dinsdag 17 december 2013 10:06

Op 17 december is in het programma Café Tinto op Family7 live de website van Acthope gelanceerd. Acthope is een crowdfundingplatform waarin christelijke goede doelen samenwerken. Op initiatief van koepelorganisatie EA-EZA is er ruim een jaar gewerkt aan de realisatie van een online platform waar organisaties zowel kleine als grote projecten in binnen- en buitenland onder de aandacht kunnen brengen. Bezoekers van de site kunnen via social media helpen om de projecten bekend te maken en kunnen online een bijdrage leveren aan het project van hun keuze.

Op dit moment participeren tien christelijke doelen in Acthope. Zij zullen vanaf de lancering hun projecten via Acthope onder de aandacht brengen. Zij kunnen het project, voorzien van toelichting, beeldmateriaal, filmpjes en het totaal benodigde bedrag, op de website plaatsen. De uitgebreide zoekfunctie op website helpt bezoekers om precies dat project te vinden wat bij hen past.
Donateurs kunnen de ontwikkeling van de financiering en de uitvoering van het project volgen. Op verzoek ontvangen zij ook actuele gebedspunten rondom het betreffende project. Op deze manier zullen zij zich meer betrokken voelen bij de hulp die geboden wordt. De kracht van een crowdfundingplatform is dat de donateurs met elkaar ook weer kunnen zorgen voor publiciteit via bijvoorbeeld Twitter, Facebook en Google+.

Voor organisaties biedt Acthope de mogelijkheid met minimale inzet van tijd en middelen giften voor hun projecten te werven. Daardoor is het ook mogelijk om kleinere projecten apart onder de aandacht te brengen. Doordat verschillende christelijke doelen in Acthope samenwerken helpen ze elkaar ook om breed aandacht te vragen voor alle projecten waarvoor financiering nodig is.
Uiteraard kunnen ook andere christelijke organisaties gebruik maken van Acthope. Om deel te nemen kunnen zij contact opnemen met Egbert.Bramer (EA-EZA) projectfinanciering@eza.nl

« Terug