19 nov.

zaterdag 19 november 2022 tot zaterdag 19 november 2022

Begin: 10:00 uur Einde: 15:00 uur Thema: Pastoraat Organisatie: Rafaël Nederland Locatie: Rafaël Amersfoort Kosten: € 29,75 Toelichting:

In elke gemeente hebben we wel te maken met jongeren die worstelen met depressie. We horen het om ons heen. Jongeren die de druk van school of werk niet aankunnen. Die het leven ‘te zwaar’ vinden. Het lukt ze niet om te verbinden/ aansluiting te vinden bij de jeugdgroepen in de kerk. Soms hebben we ouders die in pastorale gesprekken met hun handen in haar zitten omdat ze hun kind zo ongelukkig zien. De lange wachttijden in de GGZ liegen er niet om en laat zien hoe hoog de nood onder jongeren is, en daarmee de nood in de gezinnen waar deze jongeren leven. Wat kan de kerk, wat kunnen jij en ik, betekenen voor deze jonge mensen, deze gezinnen? Hoe kunnen we het licht van Gods Vaderliefde laten schijnen in hun duisternis? Wil je meer weten over dit thema, wil je van elkaar leren, ben je zelf door depressie heen gegaan en kunnen we van jou leren!? Zorg dan dat je erbij bent 19 november!

Spreker: Hans Groeneboer
Hans Groeneboer, oprichter van Stichting Koinonia een organisatie voor contextuele psychosociale hulpverlening. (www.koinonia.nl), zal ons op deze toerustingsdag uitleg geven over de contextuele benadering, toegespitst op het thema depressie.

 • 21 mei

  Children at Risk: Human Trafficking

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 24 mei

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg
 • 24 mei

  JWO-module: Vieren: Spreken, vertellen en presenteren

  Evangelisch College
 • 24 mei

  Vrij Zijn Avondconferentie

  Vrij Zijn