18 nov.

vrijdag 18 november 2022

Begin: 9.30 uur inloop Einde: 16:30 uur Thema: Kinderen en zending; aandacht voor Third Culture Kids binnen member care Organisatie: MemberCare Nederland Locatie: NGK De Lichtboog, Kruisboog 22, 3994 AE Houten Kosten: € 35,- (inclusief lunch) Toelichting:

Kinderen en zending

aandacht voor Third Culture Kids binnen member care

Het afgelopen jaar is er veel aandacht geweest voor het boek ‘Het verdriet van de zending’. De pijn van zendingskinderen die in de jaren 50, 60 en 70 vanuit Indonesië naar Nederland werden gestuurd om daar, gescheiden van hun ouders, hun schoolopleiding af te maken, maakt veel los, ook binnen het netwerk van MemberCare Nederland.

De (zendings)praktijk is vandaag de dag gelukkig behoorlijk veranderd maar nog steeds zijn er stappen die we kunnen zetten om meer oog te hebben voor zendingskinderen, oftewel TCKs. Uit het boek blijkt wederom hoe belangrijk het is om ons te blijven verdiepen in wat zij nodig hebben. Hoe geven we hen de juiste zorg om met hun bijzondere situatie om te gaan? Wat kun je praktisch doen om kinderen mee te nemen in zending? Wat kan er ook vandaag de dag nog steeds verbeteren op dit gebied? Tijdens de jaarlijkse toerustingsdag van MemberCare Nederland gaan we verder in op deze en andere vragen rond dit thema. Het wordt een interactief programma met verschillende sprekers en workshops. Meer details worden begin oktober bekend gemaakt.

Locatie
We ontmoeten elkaar op vrijdag 18 november in het gebouw van NGK De Lichtboog, Kruisboog 22, 3994 AE Houten.

Tijd
De inloop start om 9.30u en we sluiten het programma af rond 15.30u. Aansluitend is er tot 16.30u ruimte voor ontmoeting en napraten tijdens de netwerkborrel.

Kosten
De kosten voor de toerustingsdag zijn €35,- per persoon, inclusief lunch.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk via www.membercare.nl/toerustingsdag

 • 18 apr.

  HGJB-predikantenlunch: in gesprek over jongeren en de eredienst

  HGJB
 • 19 apr.

  TeenStreet Small Group Leader Training

  TeenStreet
 • 20 apr.

  DAYCamp

  Camps4kids
 • 22 apr.

  TOP-Avond

  Youth For Christ