30 sep.

vrijdag 30 september 2022

Begin: 09:30 Einde: 16:30 Thema: De Bijbel open in de 21e eeuw Organisatie: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (i.s.m. MissieNederland) Locatie: De Schuilplaats, Ede Kosten: € 25,- Toelichting:

Op vrijdag 30 september organiseert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) in samenwerking met MissieNederland een Inspiratiedag voor voorgangers en kerkelijk werkers. Onder het thema ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’ belichten deskundigen hoe de Bijbel betekenis kan krijgen in het leven en in de samenleving anno nu. De dag wordt gehouden in de Schuilplaats te Ede. 

Onderzoek naar Bijbelgebruik, nieuwe kansen voor kerken en de Bijbel als kompas

’s Morgens belicht hoogleraar Bijbelvertalen Matthijs de Jong het thema ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’. NBG-medewerker Anne-Mareike Schol-Wetter vertelt over een onderzoek naar Bijbelgebruik. Stadspredikant Tim Vreugdenhil spreekt over nieuwe kansen voor kerken, en jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin over de Bijbel als kompas. 

Middagprogramma met workshops 

Na de lunch volgt een keuzeprogramma met workshops in twee rondes. Anne-Mareike Schol-Wetter geeft een workshop over ‘Persoonlijk Bijbelgebruik’, Matthijs de Jong over ‘Vertalen naar vandaag’, theoloog en bestuurskundige Dorina Nauta over ‘Heel de wereld’, missionair ondernemer Felix Govers over ‘Open voor nieuwe mogelijkheden’ en theoloog-pedagoog Maartien Hutter over ‘Nooit meer een kleurplaat’. 

 • 18 apr.

  HGJB-predikantenlunch: in gesprek over jongeren en de eredienst

  HGJB
 • 19 apr.

  TeenStreet Small Group Leader Training

  TeenStreet
 • 20 apr.

  DAYCamp

  Camps4kids
 • 22 apr.

  TOP-Avond

  Youth For Christ