7 okt.

donderdag 7 oktober 2021

Organisatie: Tearfund Locatie: Maastricht Toelichting:

Op 7 oktober is de Tearfund-werkconferentie in Maastricht. Een dag vol ontmoeting, inspiratie en theologische reflectie. In groepjes gaan deelnemers op bezoek bij verschillende kerken en missionaire initiatieven in de stad. Vanuit de praktijk reflecteren ze vervolgens op wat de Bijbel zegt over kerk-zijn in de buurt. De werkconferentie eindigt met een maaltijd en viering. Van harte welkom! 

We zoeken de mensen en kerken op uit een gebied in Nederland dat niet vaak aan het woord is. Tearfund vindt het belangrijk om juist naar hen te luisteren. Andere initiatieven die we bezoeken zijn:

Uit de eerste hand hoor je over het werk, de dromen en geleerde lessen van deze voorgangers en pioniers. Ook vertellen ze over hoe zij zijn omgegaan met de recente watersnood. Vanuit hun verhalen reflecteren we vervolgens met elkaar op wat de Bijbel zegt over kerk-zijn in de buurt en de principes van Integral Mission: de overtuiging dat Gods missie betrekking heeft op alle aspecten van het leven. We sluiten af met een viering en een maaltijd.

 • 26 feb.

  Webinar: Moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken in de kerk

  Tearfund
 • 27 feb.

  Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

  Interserve
 • 29 feb.

  Cursus pastoraat: hoe help je mensen met psychische problemen?

  De Hoop ggz en Vrienden van De Hoop
 • 1 mrt.

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg