Ken jij Judith al?

Camps4Kids

21 juni 2024 om 15:30
  • Profielafbeelding van Camps4Kids
    Door:
    Camps4Kids

‘Meedraaien in de leiding op zomerkampen, dát is mijn vakantie. Dit vind ik leuk om te doen’, vertelt Judith van Maaren (22). Ze is vanaf haar zeventiende crewlid bij Camps4Kids. ‘Vooral de gesprekken met de kinderen maken het voor mij waardevol.’

Judith is als kind zelf een paar keer op zomerkamp geweest bij Camps4Kids. Haar jongere zusje ging mee. ‘Ik was tussen de acht en elf jaar. Ik heb er niet veel herinneringen aan, maar heb het destijds erg naar mijn zin gehad. Toen ik zeventien was, wilde ik een zomerkamp gaan leiden en dat mag vanaf die leeftijd bij Camps4Kids. Ik vind het zó leuk dat ik het al vijf zomers achter elkaar doe. En ook dit jaar ben ik er weer bij.’

Judith gaat iedere zomer twee of drie keer mee op kamp. ‘ik heb twee jaren gehad dat ik twee kampen achter elkaar deed, dan een week niet zodat je even rust hebt en daarna weer een kamp. Elk kamp is anders. Een andere dynamiek, andere leiding. Dat houdt het ook interessant. Het leukste kamp qua thema vind ik AdventureCamp, maar de leukste ervaring tot nu toe heb ik gehad op het CowboygirlCamp, terwijl ik zelf helemaal niets met paarden heb.’

‘Het allerleukste vind ik toch wel de gesprekken met de kinderen. Ik ben er voor de kinderen’, zegt Judith. ‘De gesprekken kunnen over van alles gaan. Kinderen zijn heel spontaan, en hebben het ook over van alles. Vaak gaat het over het geloof, over God en Jezus, maar ook over persoonlijke dingen of iets wat we allebei interessant vinden. De gesprekken gaan soms heel diep.’

Op kamp gaan, vindt Judith een aanrader voor ieder kind. ‘Je trekt een hele week met andere kinderen op. We kijken elke dag een fragment van een film en praten er na afloop over, we knutselen en ’s middags doen we spelletjes. ’s Avonds is er een kampvuur en staan er ook verschillende activiteiten op het programma. Het is gezellig samen, er heerst een groepsgevoel. Je kunt even alles van thuis achter je laten. Ook wij als leiding.’

‘Je moet het gewoon een keer meegemaakt hebben en dan begrijp je wel waar ik het over heb. Op ons kamp is iedereen welkom, ook als je niet gelooft. Jezus houdt van je, zeg ik altijd tegen iedereen. Je wordt bij ons geaccepteerd zoals je bent.’

Lees verder