Sla links over

Hoofdinhoud

Jeugdtrends 2019

Logo-Jeugdtrends-bg-blauw.jpgdonderdag 17 januari 2019 18:16

Hoe kunnen kerken de behoefte aan uniciteit van jongeren een plek geven?

“Jongeren willen meer zijn dan de uitkomst van een algoritme. Jongeren willen niet alleen zichzelf zijn, maar ook uniek. Deze en nog vijf andere trends vind je in de Jeugdtrends 2019.” Een samenwerking van diverse christelijke jeugdwerkorganisaties. Wat viel hen het afgelopen jaar op onder jongeren? Op 17 januari worden de trends besproken met het INNOV8-netwerk voor jeugdwerk professionals van MissieNederland. Met een panel bestaande uit jongeren, jeugdwerkers en een jeugd psycholoog gaat het gesprek over hoe de kerk antwoord kan geven op deze trends.

Leefwereld in ontwikkeling
Met de Jeugdtrends 2019 worden voor het zesde jaar op rij trends geschetst die een beeld geven van een leefwereld in ontwikkeling van (christelijke) jongeren. De Jeugdtrends, gestart in 2014 door het NGK Jeugdwerk, komen sinds 2017 tot stand in samenwerking met diverse organisaties van INNOV8-netwerk van MissieNederland. Dit jaar werkten CGJO, HGJB, JOP - Jong Protestant, LEF Navigators, NGK Jeugdwerk, Praktijkcentrum, Timotheüs (Opwekking), World Servants en Youth for Christ aan de Jeugdtrends. 

Signalering vanaf de werkvloer
De inhoud van de Jeugdtrends zijn gebaseerd op de brede blik van deze verschillende jeugdwerkorganisaties, zonder daar een wetenschappelijke claim aan te hangen. Het is een signalering vanaf de werkvloer van professionele jeugdwerkers gericht aan christelijke organisaties en lokale kerken. Hiermee worden zij uitgedaagd verder in gesprek te gaan over de plek van de nieuwste generaties in de kerk en hoe zij zich met hen kan verbinden. Hiertoe wordt bij de presentatie van de Jeugdtrends in 2019 al een aanzet gegeven.

Download hier de Jeugdtrends 2019
of lees direct de handvatten die we erbij opstelden

Labels
Jeugdwerk > Jeugdbeleid > Trends
Nieuwe website: voor de volgende generaties

« Terug naar Home