Financieel helpen tijdens de crisis

Als kerk kunnen we op allerlei manieren in beweging komen: biddend, bemoedigend, praktisch en ook financieel. Maar wat zijn momenteel de noden op financieel vlak? Welke initiatieven kunnen juist nu extra steun gebruiken? Naast de steun die je kunt geven aan lokale ondernemers, vragen we graag aandacht voor de volgende initiatieven.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt in juni 2020.

Hulpverlening dichtbij en ver weg

Corona---EO-Metterdaad.png

EO Metterdaad
Corona raakt ons allemaal

Samen met de initiatiefnemers achter nietalleen.nl, het Christelijk Noodhulpcluster en andere hulporganisaties komt EO Metterdaad in actie. Zij doen wat ze kunnen om mensen in nood bij te staan. In Nederland én wereldwijd.

Meer informatie

Corona-GAiN.png

GAiN
Beat Corona, help Lesbos

Voor mensen die al menig trauma achter de rug hebben, komt er nu een nieuwe dreiging aan. Wanneer het coronavirus toeslaat in kamp Moria zal dit rampzalige gevolgen hebben. Het enige ziekenhuis op het eiland heeft maar één quarantaine ruimte voor vijf personen. Stichting GAiN stuurt een team en zorgt voor quarantaineplekken: voor € 50 krijgt één persoon een veldbed, deken, kussen, beddengoed, ondergoed, kledingset, handdoeken en een hygiënepakket.

Meer informatie 

Corona-Tear.png

Tear
Corona Noodhulpfonds

De opgelegde beperkingen maken het werk moeilijker, maar niet onmogelijk. Tear verleent medische hulp en geven voorlichting over hoe mensen zichzelf kunnen beschermen. Hiervoor is dringend geld nodig. Daarvoor werft Tear voor het Corona Noodhulpfonds, zodat zij de meest kwetsbare gemeenschappen kunnen beschermen.

Meer informatie

Corona-WorldVision.png

World Vision
Preventie en zorg

In alle landen waar World Vision werkt, verleent de organisatie hulp gericht op het voorkomen en bestrijden van het virus. Onder andere het verspreiden van zeep, schoolpakketten voor thuisonderwijs en beschermingspakketten voor zorgverleners.

Meer informatie

Corona-IJM.png

International Justice Mission
#UnsafeLockdown

Door de coronacrisis zijn mensen wereldwijd thuis. Dit zorgt ervoor dat zowel het aanbod van als de vraag naar online seksuele uitbuiting van kinderen (kinderporno) toeneemt. Ook doordat politiegeweld in landen als Kenia en het risico op huiselijk geweld toeneemt, zijn veel mensen niet veilig zijn in hun eigen huis. IJM geeft op aangepaste wijze vorm aan haar werk voor recht en gerechtigheid.

Meer informatie

Corona-ChristsHope.png

Christ's Hope International
Voedselpakketten voor families

Wat betekent het wanneer het leven wordt stilgelegd en je géén gevulde etenskast hebt? Wanneer er geen overheidsvoorzieningen zijn? Wanneer je zonder werk ook geen geld voor eten, huur en andere onmisbare benodigdheden hebt? De medewerkers van Christ's Hope proberen kinderen en hun families zoveel mogelijk bij te staan. Aan de meest kwetsbare gezinnen willen zij een voedselpakket uitdelen, zodat ze geen honger hebben.

Meer informatie

Corona-LatinLink.png

Latin Link
Steun Latijns-Amerika

Het belang van de aanwezigheid van Latin Link in Latijns-Amerika is vanwege de zorgelijke ontwikkelingen door de coronacrisis op dit continent groter dan ooit. Tegelijk lopen de inkomsten van Latin Link hard achteruit, nu deze afhankelijk zijn van activiteiten die door de coronamaatregelen zijn opgeschort. Voorziening in deze financiële nood, is voorziening in de nood van onze naaste in Latijns-Amerika. In medisch, sociaal én geestelijk opzicht!

Meer informatie

Corona-BEAM-code-rood.png

EO BEAM
Code Rood

Het is code rood voor mensen die werkzaam zijn in de prostitutie. BEAM haalt geld op voor deze vrouwen en mannen die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. Bij ruim 100 van deze mensen is er sprake van acute nood omdat ze door de coronacrisis niet meer kunnen werken en geen uitkering krijgen. Geïnspireerd door Jezus wil BEAM in samenwerking met het Leger des Heils hen, zonder te oordelen, hulp bieden.

Meer informatie

Corona-YoungFocus.png

Young Focus
No work - no pay - no rice

Manilla is in lockdown vanwege het coronavirus. Dit heeft een enorme impact op de gezinnen in (extreme) armoede. De meeste gezinnen zijn afhankelijk van dagelijkse inkomsten. Zonder werk, geen inkomsten en niks te eten. Young Focus wil doen wat zij kan. Haar eerste initiatief is voorziening in rijst: iedere familie 15 kg rijst (€10). Dit ledigt de eerste nood.

Meer informatie

Corona-Children-asking.png

Children Asking
Voedselpakket voor kinderen

Help kinderen in sloppenwijken van Afrika door de coronacrisis heen. Children Asking wil zoveel mogelijk kinderen en hun gezinnen een basisvoedselpakket (Cestas Básicas) geven. Juist nu de allerarmsten de gevolgen van deze coronacrisis het zwaarst ondervinden. De organisatie is een actie gestart waaraan je financieel kunt bijdragen en ze helpen je ook om bijvoorbeeld samen met je familie en vrienden een actie op te zetten voor de kinderen in Afrika. 

Meer informatie

Corona-Compassion.png

Compassion
We rise as one

De gevolgen van het coronavirus en de lockdown zijn enorm in de 25 landen waar Compassion werkt. Meer dan ooit zijn we dankbaar voor de lokale kerken waarmee we samenwerken om kinderen te bevrijden uit armoede. Zij kennen als geen ander de nood van de gezinnen in de gemeenschap. Ze zijn dichtbij om hulp te bieden. Als wereldwijde kerk staan we om hen heen. 

Meer informatie

IZB-HulpDichtbij.png

IZB
Noodfonds Hulp Dichtbij

IZB krijgt vanuit haar missionaire plekken in achterstandswijken schrijnende verhalen te horen van mensen die (financieel) geraakt worden door de coronacrisis. Daarom richtte ze een noodfunds om juist in deze tijd mensen in nood nabij te zijn met missionair-diaconale hulp. 

Meer informatie

Evenementen

Corona-Opwekking.png

Opwekking
Afgelasting Pinksterconferentie

Met de afgelasting van de Pinksterconferentie ontstaat er een financiële nood om alle kosten te dekken. Zoals je kunt voorstellen zijn er al veel kosten gemaakt omdat Opwekking al een heel jaar bezig is met het organiseren van de Pinksterconferentie en alles wat daarbij hoort. Het bedrag dat nodig is om alle kosten te dekken, kan oplopen tot maar liefst 900 duizend euro.

Meer informatie

Corona-NW.png

New Wine
Afgelasting Zomerconferentie

De New Wine Zomerconferentie 2020 gaat niet door. Het bestuur van New Wine Nederland vindt het niet verantwoord verder te gaan met de voorbereidingen, nu de coronacrisis aanhoudt. Op dit moment schat New Wine in dat er een kostenpost van zo’n 75.000 euro zal ontstaan voor het in de steigers zetten van de conferentie.

Meer informatie

Initiatieven voor jongeren

Corona-YFC.png

Youth for Christ
Je bent niet in je eendje

Youth for Christ maakt 1.000 pakketten die zij aan jongeren gaat uitdelen. Overlevingspakketten voor thuis. Zodat de jongerenwerkers (op gepaste afstand) een contactmoment met hun jongeren hebben. Elke jongere krijgt een tas gevuld met een persoonlijke kaart, een badeendje, spelletje, magazine, een stressballetje, een strip en natuurlijk een wc-rol. Om te laten zien: Jij bent niet in je eendje! Individuele donateurs en kerken kunnen een of meerdere pakketten sponsoren.

Meer informatie

Corona-BEAM.png

BEAM
Online diensten voor jongeren

In het Paasweekend keken bijna 200.000 mensen naar de BEAM-kerkdienst op NPO2 en YouTube. De jongerenafdeling van de EO zendt tot en met Pinksteren deze kerkdiensten voor jongeren uit. Via alle kanalen (TikTok, Instagram, website, YouTube, Facebook, EO-Jongerendag) probeert EO BEAM jongeren te inspireren Jezus te volgen. Om dat mede mogelijk te maken roept het jongerenmerk mensen op om lid te worden.

Meer informatie 

Corona-Belle.png

Huis van Belle
Er zijn voor tienermeiden

Als vrijwilligersorganisatie is Huis van Belle grotendeels afhankelijk van giften. Op dit moment kampt de stichting met verminderde inzetbaarheid van medewerkers & financiële uitdagingen bij (potentiële) leden/meebouwers. Extra steun is daarom hard nodig om het werk voort te kunnen blijven zetten.


Meer informatie

Digitale evangelisatie

Corona-GlobalRize.png

Global Rize
Internetevangelisatie groeit

Ook bij het werk van Global Rize is het effect van de diverse lockdowns direct merkbaar: mensen zitten thuis, zitten vol vragen en zoeken antwoorden op internet. Veel zendingswerk valt stil vanwege het coronavirus, maar Global Rize bereikt juist duizenden mensen extra. De kansen en het werk groeien, maar om die groei aan te kunnen heeft de organisatie extra giften nodig. 

Meer informatie

Corona-TWR.png

TWR
Speciale uitzendingen in China

De uitbraak van het coronavirus is een wereldwijd probleem. Het raakt ons allemaal en de gevolgen zijn groot. Tegelijkertijd biedt deze situatie extra openingen om het evangelie te verspreiden. Onder andere in China, waar de uitbraak begin dit jaar plaatsvond, maakt TWR speciale uitzendingen. 

Meer informatie

Ook een actie?

Het kan zomaar dat jij, je gemeente of organisatie zelf ook een fondsenwervende actie houdt vanwege extra activiteiten óf financiële tegenvallers. Als jouw organisatie of gemeente deelnemer is van MissieNederland plaatsen we jouw aanbod graag bij dit overzicht.
Deel jouw actie via deze pagina.