Ouders ondersteunen in (geloofs)opvoeding

Hoe kun je als kerk ouders ondersteunen in de (geloofs)opvoeding? Rondom het Kind verzamelt handvatten voor kerken rond een bepaald thema en werkt aan bewustwording onder kerken hoe zij geloofsopvoeding kunnen ondersteunen. 

Artikelen over geloofsopvoeding

alle artikelen

Als gezin terugblikken op de afgelopen maanden

De afgelopen periode zaten veel gezinnen onverwachts weken samen thuis. Nu de kinderen weer naar school gaan, is het een…
Lees verder

Reageren op de nood van jongeren

Angst, rouw, verdriet, spanningen in het gezin, eenzaamheid, verveling, geloofstwijfels of zingevingsvragen. Stuk voor s…
Lees verder

Gezinnen ondersteunen tijdens de coronacrisis

Nu kinderen thuisblijven van school en veel ouders thuiswerken, staan gezinnen in de komende weken onder een vergrootg…
Lees verder

Zondag van de Geloofsopvoeding

3631875 vierkant.jpgVan 5 tot en met 11 oktober is het de nationale Week van de Opvoeding. Geloofsopvoeding doe je als geloofsgemeenschap samen. Wanneer een kind voorgedragen of gedoopt wordt, belooft de gemeente vaak te ondersteunen in de opvoeding. Om stil te staan bij die taak als gemeente roept het netwerk Rondom het Kind kerken op om zondag 11 oktober aandacht te geven aan geloofsopvoeding. 

Diverse organisaties uit het Rondom het Kind-netwerk bieden vanaf september materialen aan om invulling te geven aan de Zondag van de Geloofsopvoeding. Ook bieden zij materialen aan die aansluiten bij de Week van de Opvoeding.