Ouders ondersteunen in (geloofs)opvoeding

Hoe kun je als kerk ouders ondersteunen in de (geloofs)opvoeding? Rondom het Kind verzamelt handvatten voor kerken rond een bepaald thema en werkt aan bewustwording onder kerken hoe zij geloofsopvoeding kunnen ondersteunen. 

Overzicht: Week en Zondag van de (Geloofs)opvoeding

Week-van-de-Opvoeding.png

Van 5 tot en met 11 oktober vindt de jaarlijkse Week van de Opvoeding plaats. Ontdek of er in jouw stad of dorp iets georganiseerd wordt of biedt vanuit jouw gemeente iets aan. Het netwerk Rondom het Kind verzamelde tips en materialen vanuit diverse christelijke organisaties, zodat ook jouw gemeente kan aansluiten bij de Week van de Opvoeding.

Tips en materialen

Zondag-van-de-geloofsopvoeding.png

Wanneer een kind wordt opgedragen of gedoopt, beloven we als kerk de ouders te ondersteunen met de opvoeding. Maar hoe geef je hier invulling aan? Doe dit jaar mee met de Zondag van de Geloofsopvoeding op 11 oktober! Kijk dankbaar terug naar de mensen die jouw ouders ondersteunden bij het opvoeden. En sta stil bij jouw taak in het tot bloei brengen van kinderen in jouw gemeente. Samen met ouders staan wij Rondom het kind!

Tips en materialen

Artikelen over geloofsopvoeding

alle artikelen

Kerken doen mee aan de Week van de Opvoeding

Van 5 t/m 11 oktober is het de Week van de Opvoeding. Dit landelijke initiatief van onder andere het ministerie van Volk…
Lees verder

# 1.13 - In alles jongeren en gezinnen prioriteren (Growing Young 5)

Jongeren en gezinnen in alles van je gemeente prioriteren blijkt een scharnierpunt te zijn tussen een vitale vergrijzend…
Lees verder

Rondom het Kind nodigt kerken uit voor Zondag van de Geloofsopvoeding

In aansluiting op de Week van de Opvoeding moedigt het netwerk Rondom het Kind van MissieNederland kerken…
Lees verder

Netwerk Rondom het Kind

Logo Rondom het Kind.pngHet netwerk Rondom het Kind is beweging die kinderen tot bloei wil brengen als kinderen van God. Dit doet Rondom het Kind door kerkgemeenschappen te wijzen op en te helpen in hun ondersteunende taak aan de gezinnen in en om hun geloofsgemeenschappen.

Lees verder