Ouders ondersteunen in (geloofs)opvoeding

Hoe kun je als kerk ouders ondersteunen in de (geloofs)opvoeding? Rondom het Kind verzamelt handvatten voor kerken rond een bepaald thema en werkt aan bewustwording onder kerken hoe zij geloofsopvoeding kunnen ondersteunen. 

Artikelen over geloofsopvoeding

alle artikelen

Reageren op de nood van jongeren

Angst, rouw, verdriet, spanningen in het gezin, eenzaamheid, verveling, geloofstwijfels of zingevingsvragen. Stuk voor s…
Lees verder

Gezinnen ondersteunen tijdens de coronacrisis

Nu kinderen thuisblijven van school en veel ouders thuiswerken, staan gezinnen in de komende weken onder een vergrootg…
Lees verder

Kleine kerk vieren!

Afgelopen zondag, ver voordat het coronavirus kerken dwong om hun diensten af te lassen, gingen wij thuis een …
Lees verder

Netwerk Rondom het Kind

Rondom het Kind is een beweging die kinderen tot bloei wil brengen als kinderen van God. Dit doet Rondom het Kind door kerkgemeenschappen te wijzen en te helpen in hun ondersteunende taak aan de gezinnen in en om hun geloofsgemeenschappen. 

Rondom het Kind bundelt christelijke initiatieven voor de Week van de Opvoeding

In oktober 2019 is Rondom het Kind gestart door een eerste uitgave van haar nieuwsbrief rond De Week van de Opvoeding. Daarin verzamelde Rondom het Kind diverse christelijke initiatieven die aansloten bij de Week van Gebed. Week van de Opvoeding is een jaarlijks initiatief vanuit Centrum Jeugd en Gezin, wil met het jaarthema Hand in hand benadrukken dat je als ouders niet alleen staat in de opvoeding. Er zijn andere partners in de opvoeding, zoals school, familie, vrienden, sportvereniging en meer. Rondom het Kind wil kerken wijzen op hun rol als partner in de opvoeding. Juist omdat je kind christelijk opvoeden best een uitdaging is in een tijd waarin geloven niet meer vanzelfsprekend is.

BDK---Week-van-de-Opvoeding.jpg