Geslaagde Envision Kick-Off

CAMA Zending

30 mei 2024 om 15:00
  • Profielafbeelding van CAMA Zending
    Door:
    CAMA Zending

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar jongerenprogramma ENVISION. Ruim 100 jongeren staan klaar om in de komende maanden nieuwe mensen te bereiken met het goed nieuws van Jezus.

Jongeren uit heel Nederland, en met verschillende kerkelijke achtergronden, verzamelden zich vrijdagavond in het gebouw van de Baptistengemeente Amersfoort om toegerust te worden voor hun komende uitzending. Sommigen van hen vertrekken binnenkort samen met hun jongerengroep, voor een week of 10 dagen, anderen gaan individueel voor een periode van een aantal maanden of langer. De bestemmingen van de missiereizen lopen uiteen van Portugal tot Ghana en van Italië tot Suriname.

De aanwezige jongeren luisterden vrijdagavond naar een persoonlijk getuigenis van een jonge vrouw die, na een heftige periode in haar leven, kort geleden tot geloof is gekomen. De jongeren werden bewust gemaakt van de cultuurverschillen waar ze mee te maken gaan krijgen en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Zij luisterden naar de ervaringen van iemand die net terug was van een short-term uitzending en ook werden ze getraind in hoe ze het goede nieuws van Jezus op een laagdrempelige manier kunnen delen met mensen die ze ontmoeten. De band Kingdom zorgde voor de muzikale omlijsting van de avond.

Wat is Envision?

Het programma ENVISION van CAMA Zending biedt jongeren (en soms ouderen) de gelegenheid om een missiereis te maken als (jongeren)groep of individueel. Deze reizen bestaan onder meer uit het organiseren van zomerkampen voor kinderen zonder christelijke achtergrond, vluchtelingenwerk, ondersteuning van long-term zendelingen, hulp in een opvang voor vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld en werk onder daklozen. Alles om elke dag nieuwe mensen te bereiken met het goede nieuws van Jezus.

Met deze reizen hebben jongeren directe impact op de plek waar ze komen en ook voor henzelf is een missiereis veelal een levens veranderende ervaring. CAMA Zending biedt begeleiding en coaching voor, tijdens en na de reizen.

Lees verder