Collectedoel Pinksterconferentie van 1,1 miljoen euro behaald

Opwekking

23 mei 2024 om 16:30
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Stichting Opwekking maakt bekend dat het collectedoel van 1,1 miljoen euro voor de Pinksterconferentie is behaald. Dit bedrag, gebaseerd op de begroting van de conferentie, werd op de vrijdag van de Pinksterconferentie bekendgemaakt door operationeel directeur Carlino Bus. De voorlopige eindstand is 1.135.000 euro.

Tijdens de samenkomsten op vrijdag, zaterdag en zondag en de Sing-in op zondagmiddag werd er gecollecteerd onder de bezoekers op het terrein en de kijkers van de digitale Pinksterconferentie. Na afloop van de conferentie stond de teller op 98 procent van het streefbedrag, maar in de afgelopen dagen kwamen er nog verschillende giften binnen, waardoor het collectedoel alsnog werd behaald.

Stap in geloof

De Pinksterconferentie organiseren is elk jaar weer een stap in geloof, met een begroting die afhankelijk is van Gods voorziening door mensen heen. We zijn dankbaar voor zoveel giften, voor zoveel mensen die ruimhartig en in geloof hebben gegeven en hebben gezaaid in het werk van de Pinksterconferentie en daarmee van al die generaties die daar samenkomen. En bovenal zijn we dankbaar dat God zijn ruime zegen geeft. We zeggen elk jaar dat het halen van het collectedoel in feite een startsein is voor het organiseren van de Pinksterconferentie van het jaar daarop. Dus bij deze zeggen we ook: dat, zo de Here wil, er een Pinksterconferentie is in 2025. Zij het met Hemelvaart,” aldus Ruben Flach.

Zendingscollecte

Op de maandag van de Pinksterconferentie werd traditiegetrouw de zendingscollecte gehouden, waarbij Opwekking niet meer voor de Pinksterconferentie collecteert, maar voor vooraf geselecteerde zendingsdoelen. De opbrengst van deze collecte wordt later bekendgemaakt.

Begroting

In de begroting zijn andere belangrijke inkomstenbronnen de kampeer- en parkeergelden, de inkomsten uit catering en de lectuurtent en de inkomsten uit de missionactiviteiten.

De 54ste Pinksterconferentie van Stichting Opwekking vond plaats van 17 t/m 20 mei op het terrein van Walibi Holland en werd bezocht door bijna 63 duizend mensen op locatie. De zondag, traditioneel de drukste dag van de conferentie, trok dit jaar 53.000 mensen. Daarnaast telde de digitale Pinksterconferentie, waarbij mensen thuis mee konden kijken, ruim 700.000 views.

Lees verder