Wijzigingen stuurgroep en bestuur

Veranderingen binnen het team van MemberCare Nederland

26 oktober 2021 om 10:00
  • Profielafbeelding van MemberCare Nederland
    Door:
    MemberCare Nederland

De activiteiten van Stichting MemberCare Nederland worden grotendeels uitgevoerd door een coördinator in samenwerking met een stuurgroep, bestaande uit vrijwilligers. Het werk van de coördinator is ondergebracht bij MissieNederland en de Nederlandse Zendingsraad. De stichting heeft een bestuur, dat toezicht houdt op de ontwikkelingen binnen het werk en het werkveld. Onlangs zijn er een aantal wijzigingen geweest in de samenstelling van de stuurgroep en ook in het bestuur. 

Wijzigingen stuurgroep

Per februari 2020 heeft Jiska Chin-A-Teh de rol van coördinator overgenomen van Annemieke van den Berg. Jiska is relatiemanager Kerk & Global missions bij MissieNederland. Zij is opgegroeid in Suriname als dochter van zendelingen en daarmee een echte TCK (Third Culture Kid). Lees meer over Jiska.

In juni 2021 is Matthijs Westerkamp toegetreden tot de stuurgroep. Samen met zijn vrouw Willienke en zijn gezin woonde en werkte hij jarenlang als zendeling in Niger. Sinds maart 2020 werkt Matthijs op het kantoor van CAMA Zending als Coach Zendelingen. Lees meer over Matthijs.

In augustus 2021 hebben we als stuurgroep afscheid genomen van Mathilde Companjen. Ze blijft betrokken bij het netwerk maar heeft haar taken en verantwoordelijkheden neergelegd. Mathilde is jarenlang actief geweest binnen MemberCare Nederland en heeft ook een aantal jaar de rol van coördinator gehad. Ze mag dit jaar samen met haar man Barth van hun pensioen gaan genieten. Mathilde was bij iTeamsNL de coördinator voor member care en anti-mensenhandel. Lees meer over Mathilde.

Wijzigingen bestuur

Mathilde was de afgelopen jaren ook de voorzitter van het bestuur van MemberCare Nederland. Ook deze taak en verantwoordelijkheid heeft ze neergelegd en per oktober 2021 overgedragen aan Corry Nap. Corry woonde met haar man en kinderen twaalf jaar in Nepal. Binnen MemberCare Nederland is Corry geen onbekende. Zij is al betrokken bij het netwerk vanaf de oprichting en heeft ook jarenlang de rol van coördinator gehad. Daarnaast is ze ook als missionair psycholoog bij InTransit betrokken bij het netwerk. Lees meer over Corry.