Al struikelend naar de kribbe

Kerstgroet 2023

21 december 2023
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Lieve mensen verbonden met MissieNederland,

Nog even en dan staan wij als christenen in Nederland en wereldwijd zij aan zij in onze aanbidding rondom de kribbe. Ik zie ernaar uit! Ik weet niet hoe jouw gang naar die kribbe is. Misschien is die huppelend, rennend of juist kruipend.  

Voor MissieNederland was 2023 een intensief jaar met hoogte- en dieptepunten. Een jaar waarin we grote stappen hebben gezet in de herijking van onze visie en missie. Het was een jaar waarin we wisten dat werving van financiële middelen nodig was. Maar ook een jaar waarin, op voor ons cruciale plekken medewerkers wegvielen zoals de directeur, hoofd communicatie en marketing en financiële administrateur. Dat alles bij elkaar maakte het voor ons een financieel pittig jaar.  

De benodigde groei in financiën is niet gekomen en wij verwachten een tekort van zo'n € 60.000,-. Dat is een klap die we met onze geringe reserves moeilijk kunnen incasseren. Een aantal van jullie hebben we al ingelicht en afgelopen dagen hebben we naar onze persoonlijke deelnemers, deelnemende kerken en donateurs de vraag gestuurd ons financieel te ondersteunen, om het gat te verkleinen.

In het proces van herijking van de visie en missie ontvingen we van veel betrokkenen enthousiaste reacties en sterke aanmoediging om door te gaan. MissieNederland voelt zich geroepen om zich vanuit passie voor Gods (wereldwijde) missie in te zetten om evangelisch Nederland sterker en zichtbaarder te verbinden en te vertegenwoordigen. Onze samenleving is sterk verdeeld. Het verbinden van christenen is meer dan ooit noodzakelijk. Vanuit eenheid laten we zien wie Jezus Christus is. Als alliantie komen we op voor vrijheid van godsdienst en delen we ons geloof in Jezus, juist in een tijd waarin grond- en mensenrechten ter discussie staan. Samen met jou willen we de passie voor Gods missie in Nederland versterken.

Hoe we ook dit jaar financieel zullen afsluiten, we gaan - struikelend - op weg naar die kribbe. Want het gaat ons om Hem. Hij die ervoor koos om in onze duisternis dichtbij te komen. God is een van ons geworden. God is met ons! Het team van MissieNederland wenst jou fijne kerstdagen toe en een gezegend nieuwjaar.

Mag ik jou twee dingen vragen? Wil je MissieNederland ondersteunen met gebed? En mocht jij dat kunnen, zou jij ons dit jaar willen steunen met een gift?

Ja, ik steun MissieNederland

Hartelijk dank voor jouw steun.

Het team van MissieNederland wenst jou fijne kerstdagen toe en een gezegend nieuwjaar!

  

 

6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland