JA voor acceptatie!

11 juni 2020 om 11:50
  • Profielafbeelding van Theo Visser
    Door: Theo Visser
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Als lid van de Europese Evangelische Alliantie (EEA) sluit MissieNederland graag aan bij onderstaande verklaring:

Als kerken van Europa willen we een sterk statement maken voor de acceptatie van alle rassen. Wij zijn vóór het liefhebben van alle mensen en tégen elke angst voor mensen die anders zijn dan wij. Wij geloven in de waarde van elk menselijk leven. Wij geloven dat alle mensen gelijkwaardig zijn geschapen naar het beeld van God.

Recent zijn we geschokt door de vreselijke dood van George Floyd. Maar we beseffen dat we niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook op ons continent racisme, etnocentrisme en antisemitisme zien. Dit druist tegen het hart van God in, die ons vertelt dat we de waardigheid en waarde van elk mens altijd moeten waarderen. We geven nederig toe dat ook wij als christenen deze waarden niet altijd naleven en daartegen hebben gezondigd.

Wij pleiten niet alleen tegen racisme, maar ook voor verscheidenheid in onze kerken. Wij willen dat onze kerken een afspiegeling zijn van de etnische diversiteit van onze samenleving en zetten ons daar graag voor in. Wij streven zowel binnen als buiten onze kerken actief naar warme en liefdevolle relaties. Wij staan op tegen separatisme, individualisme, onverschilligheid en eenzaamheid. Wij staan op voor verbondenheid, relatie, respect, liefde en acceptatie van hen die anders zijn, anders geloven en anders leven dan wij.

We begrijpen dat we allemaal genade nodig hebben, dat niemand van ons volmaakt is en dat iedereen het nodig heeft getransformeerd te worden om te lijken op Jezus. Daarom beschouwen we anderen nederig als beter dan onszelf. We zoeken eenheid - in verscheidenheid! Hoewel we beseffen dat dit een voortdurende weg zal zijn van zelfopoffering en het omgaan met onze trots, willen we deze weg tot het einde toe bewandelen. Waar we ook gaan, wat we ook doen of schrijven op sociale media, we zijn vastbesloten om het leven, het licht en de vrede te verspreiden.

Totdat de tijd komt dat er geen verdeeldheid meer is, maar dat God in alles is en dat alles doordrongen is van harmonie! Daar zetten we ons nu en in de toekomst voor in!

Deze verklaring is opgesteld voor de Europese Evangelische Alliantie (EEA) door Theo Visser. Theo Visser is de netwerkleider van een Europees netwerk van Interculturele Kerkplanting, www.icpnetwork.eu.

Meer blogs en columns

NUDES

Ik ben een film aan het maken waarin meisjes van veertien hardop uitspreken wat er in jongens-appgroepen van die leeftij…
Lees verder

Afhankelijkheidssyndroom

‘Om mensen niet het afhankelijkheidssyndroom te geven…’ zegt de Zimbabwaan tegenover me - ‘om z…
Lees verder

Kerk, ik vind je mooi!

Toen ik net begon als voorganger van een evangelische kerk in het Groene Hart van de Randstad ging ik met een ouderwetse…
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png