Hier word ik blij van!

Wat gebeurt er met andere initiatieven en activiteiten rondom de wekelijkse samenkomsten?

21 april 2020 om 15:29
  • Profielafbeelding van Jiska Chin-A-Teh
    Door: Jiska Chin-A-Teh

De kerk paste zich in de afgelopen weken in hoog tempo aan. Diensten verplaatsten van offline naar online en kringen en gebedsgroepen komen bij elkaar op Zoom. Jeugdwerk gebeurt ook digitaal. Maar hoe zit dat met al die andere activiteiten die normaliter gekoppeld werden aan de wekelijkse samenkomsten? Bijvoorbeeld de initiatieven voor onze zendingswerkers? Zijn die allemaal weggevallen nu er geen samenkomsten meer zijn?

Ik denk hierbij aan één van de mooie initiatieven bij ons in de gemeente: de maandelijkse cakeactie. Verschillende vrijwilligers van het zogeheten ‘bakteam’ bakken eens per maand allemaal lekkere (cup)cakes en taarten die na de samenkomst voor een klein bedrag worden verkocht. De opbrengst van deze cakeactie is voor onze zendelingen. Maar nu er geen samenkomsten meer zijn, is ook de cakeactie gestopt, en daarmee ook deze extra opbrengsten voor onze zendelingen.

Nu vraag je je misschien af of ik daar nou blij van word? Nee, natuurlijk niet! Maar waar ik wel blij van word, is dat ook hierover de afgelopen weken door verschillende creatievelingen is nagedacht. Hieruit is een heel mooi nieuw initiatief ontstaan: tienertaart! De tieners van onze gemeente komen nu in actie als ‘bakteam’. Hoe cool is dat?! Minder verveling en een actieve bijdrage leveren. De jonge bakkers maken op bestelling verschillende lekkernijen die vervolgens worden bezorgd, met indien gewenst nog een zelfgemaakte kaart erbij ter bemoediging. De opbrengst van dit alles komt ten goede van onze zendelingen. Wat een geweldig initiatief. Daar word ik toch echt heel erg blij van.

Deel je verhaal

Hoe is het bij jou in de gemeente met soortgelijke activiteiten en initiatieven gesteld? Hebben jullie ook al nieuwe manieren bedacht om toch op deze manier betrokken te blijven bij jullie zendelingen, cross-culturele werkers of andere projecten waarmee jullie als kerk verbonden zijn?

Ik vind het leuk om jullie verhalen te horen zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Zo kunnen we in deze nieuwe realiteit ook oog houden voor andere activiteiten en initiatieven die we normaliter altijd verbonden aan onze wekelijkse samenkomsten. Deel je jouw verhaal met ons? Dat kan via jiska@missienederland.nl

Kom je ook in beweging?

Ben je ook blij geworden van dit initiatief en kom je als kerk ook graag in beweging door middel van een eigen actie? Mocht je dan nog op zoek zijn naar een goed doel om aan een actie te verbinden, kijk dan op het overzicht met initiatieven van deelnemers uit ons netwerk en sluit je aan!

Meer blogs en columns

Hoe versterken we een cultuur in de kerk die jonge generaties vasthoudt en aantrekt?

Op een warme avond loopt een familie langs het strand. Hun aandacht wordt getrokken door duizenden zeesterren die zojuis…
Lees verder

NUDES

Ik ben een film aan het maken waarin meisjes van veertien hardop uitspreken wat er in jongens-appgroepen van die leeftij…
Lees verder

Afhankelijkheidssyndroom

‘Om mensen niet het afhankelijkheidssyndroom te geven…’ zegt de Zimbabwaan tegenover me - ‘om z…
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png