Goed nieuws brengt je in beweging

31 mei 2019
  • Profielafbeelding van Jan Wolsheimer
    Door:
    Jan Wolsheimer

Misschien ken je het wel: je ontvangt goed nieuws en je kunt niet wachten om het te delen met een ander. Het maakt misschien zelfs dat je even een vreugdedansje doet in de woonkamer, misschien zelfs op je werkplek. Wat het ook is: goed nieuws brengt je in beweging. Je kunt niet stil blijven zitten. 

Als kerk hebben we het beste nieuws ooit. Dit nieuws is al heel wat jaren oud en toch verandert het ook vandaag nog mensenlevens. Het brengt jou en mij in beweging. Het laat ons als het ware dansen op de muziek van de toekomst, waarin Gods koninkrijk volop zichtbaar is.

Laatst bezocht ik een gemeente in Manchester die dit nieuws verder brengt en praktisch maakt. Ze kwamen in beweging door het goede nieuws en leven de missie van Jezus volop uit in gevangenissen, achterstandswijken en buurtcentra. Ik zag hoe mensenlevens veranderd waren door de kracht van het evangelie.

Hun geloof en vastberadenheid staan in contrast met wat ik soms in Nederland merk. Dagelijkse beslommeringen en ontmoedigende statistieken over de kerk maken dat we stil staan óf juist te hard gaan werken. Dat is overleven in plaats van het goede nieuws dat ons beweegt.  

Ik verlang ernaar dat we ook in Nederland weer massaal onder de indruk raken van het evangelie. Dat we in afhankelijkheid van hem aan de slag gaan met Jezus’ missie. Dat wijk en wereld het leven-gevende evangelie ontdekken. Daar ga ik in de komende periode voor bidden. Daar ga ik me - samen met het MissieNederland-netwerk - hard voor maken. Doe je mee?

Overweeg een gift of leer het netwerk verder kennen

6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland