Recht voor de voeten van Jezus

27 november 2018
  • Profielafbeelding van Jan Wolsheimer
    Door:
    Jan Wolsheimer

Gebed is misschien wel het mooiste stukje gereedschap in de gereedschapskist van een gelovige. Door het gebed kunnen we onszelf, iemand anders of een bepaalde situatie voor het aangezicht van God brengen. Een beetje zoals de vier vrienden die hun verlamde kameraad recht voor de voeten van Jezus lieten zakken door een haastig opengebroken dak.

Als voorganger en bedenker van de gebedswinkel in Woerden heb ik ontelbare malen voor mensen en situaties gebeden. Maar de keren dat er voor mij persoonlijk werd gebeden zijn me toch het meest dierbaar. Zoals die keer in mijn jeugd toen ik volledig was vastgelopen in mijn zoektocht naar God en met een voorganger in de auto zat. Aan het eind van onze rit vroeg hij of hij voor me mocht bidden. Dat was werkelijk voor het eerst dat iemand dat aanbood. Andere contacten lieten het bij het beantwoorden van mijn vragen en bleven daardoor op afstand. Maar deze voorganger zag wat ik echt nodig had: thuiskomen.

Zijn gebed was kort en warm, maar plotseling zei hij tegen God: “En naast me zit Jan en die wil graag zelf ook iets tegen u zeggen”. Terwijl mijn mond zich opende brak mijn hart en stroomden de tranen over mijn gezicht. Een paar jaar later werd ik ingezegend als voorganger en werden we collega’s.

Het is ons verlangen om mensen en situaties voor de voeten van Jezus te brengen. De Week van Gebed is daar een belangrijke sleutel voor. Mag ik u vragen om daaraan bij te dragen met een gift van €25, €50 of €100? Met uw gift helpt u de kerk biddend in beweging te komen.

Klik hier om te geven

Jan Wolsheimer is de nieuwe directeur van MissieNederland

6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland